Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti | Stjepan Beloša

Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

Kućne navike, gomilanje stvari i nered štetno utječu na osnovne životne funkcije u nekom prostoru.

Filozofija stanovanja feng shui preporučuje da se određene zone u stanu raščisti i nastavi održavati čistima i urednima.

Koncepcija čistoće u filozofiji feng shui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mjesto, popravke pokvarenoga, bacanje nepotrebnoga, neupotrebljivoga i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili što ne koristimo dulje vrijeme.

Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuje neorganizirano, kaotično razmišljanje, a posljedično i jednu nevolju za drugom.

Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu …

Tako šaljemo dvije poruke svom mozgu i svom životu: da ne vjerujemo u sutra, i da mislimo kako novo i bolje nije za nas.

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osjećaja, neće biti mjesta za nove mogućnosti.

Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih uslijed osjećaja nesigurnosti.

Što nam je zaista potrebno da bismo se osjećali sretno i sigurno i koliko smo svjesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?

Stvari ispod kreveta snažno će remetiti naše zdravlje, a potreba da se stvari redaju na police (osobito one iznad radnih stolova i kreveta) izazvat će konstantnu strepnju od nečega neočekivanog.

Kada pretrpamo centar, sjeveroistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije gušterače, želuca ili slezene.

Nered na zapadu ili sjeverozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontroliranosti, a pluća i debelo crijevo postaju osjetljiva točka.

Pretrpan sjever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo svoje osjećaje, donosi strahove i probleme s mjehurom i bubrezima.

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari uzvratiti neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim bijesom, ali i disfunkcijom jetre ili žučnog mjehura.

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog crijeva i imunološkog sustava.

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, vjerujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe.

Ako ste početnik u Feng Shuiu, savjetujem da naručite ovu knjigu. Za manje od 20 kuna maknut ćete blokade iz vašeg doma i saznati kako namjestiti svoj dom da privučete sve što želite u životu.

Tema: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

izvor: atma.hr

Svidio Vam se članak: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti?

Podijelite ga s prijateljima!

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS ONLINE!

PRIRODNI PROIZVODI ZA VAŠE ZDRAVLJE!

 

UK USAAUSTRALIABELGIUM
CANADACZECHHRVATSKAIRELAND
LUXEMBOURGMALAYSIAMEXICONETHERLANDS
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDPHILIPPINESPORTUGAL
SINGAPORESLOVAK REPUBLICSOUTH AFRICASPAIN

OSTVARITE DODATAN POPUST ZA SVE POSJETITELJE BELOSA.INFO PORTALA

Komentiranje je zatvoreno.