Sedma čakra, dali Vam je otvorena?

Sedma čakra, dali Vam je otvorena?

 Sedma čakra ili Sahasrara centar je iskonskog života, apsolutne, čiste svijesti. Nalazi se na tjemenu, zbog čega se naziva i krunskom…

Sedma čakra Sahasrara simbolizira odvajanje od iluzijesedma čakra najsuptilnija je čakra. Kada jogin konačno podigne kundalini (energiju svjesnosti) do sedme čakre, on postiže samadhi, jedinstvo s Bogom, svemirom, kozmičkom svijesti, i vidi ono što zaista jest. Ujedinjenje čiste svijesti krunske čakre sa snagom donjih čakri prekida beskonačni krug umiranja i rađanja, a osoba doživljava preobražaj u mahatmu – veliku dušu.

Ova čakra otvara se između 14. i 21. godine. Na tjelesnoj razini povezana je sa srednjim mozgom, epifizom, očima, ali zapravo utječe na čitav organizam. Od asana najviše je stimulira stoj na glavi.

Kada je balansirana, razumijemo našu vezu sa svemirom, nestaju iluzije da smo odvojeni od ostalih ljudi i drugih formi života, sve postaje logično i jednostavno. Dostižemo najviši nivo svjesnosti. Uravnotežena čakra daje sposobnost dubokih duhovnih uvida, kao i sposobnost odbacivanja negativnih, blokirajućih uvjerenja.

Kada nije balansirana, javlja se praznovjerje, nedostatak interesa za svjetovni život i životne radosti, povučenost, duševne bolesti, bijeg od stvarnosti, nemogućnost odlučivanja, zbunjenost. Na fizičkoj razini simptomi lošeg rada sedme čakre su glavobolja, kronične bolesti, slab imunitet, bolest živaca, tegobe s disanjem, paraliza, karcinom, multipla skleroza i ostala teža oboljenja.

Tema: Je li li vam otvorena sedma čakra?

Izvor: sensaklub.hr

Svidio vam se članak: sedma čakra?
Podijelite ga s prijateljima!

Categories: Prana