Masline tri glavna razloga zašto ih jesti!

Masline tri glavna razloga zašto ih jesti!

 Masline – borci su protiv raka, alergija, čuvaju srce i potiču mršavljenje!

Masline – prvo naučite kako ih pravilno odabrati  kad ih kupujete, pa iskoristite i sve zdravstvene blagodati koje u sebi sadrži zrno masline.

Masline su voće od kojih se pravi najpopularnije i u svijetu najčešće upotrebljavano jestivo ulje. A od samog ploda možete imati samo zdravstvenu dobrobit.  

Čuvaju kardiovaskularno zdravlje

Čuvaju zdravlje srca i krvnih žila, i to na sljedeći način: kada kolesterol oksidira, krvne žile bivaju oštećene i u arterijama se nakuplja masnoća koja s vremenom može izazvati srčani udar.

Antioksidativni nutrijenti u maslinama sprečavaju oksidaciju kolesterola i na taj način sprečavaju pojavu srčanih bolesti. Masti koje se nalaze u maslinama zdravije su i mononezasićene, te je dokazano da snižavaju povišen krvni tlak.

Pomoć pri mršavljenju

Ako mononezasićenim mastima koje se nalaze u maslinama zamijenimo zasićene masti, pospješujemo gubitak kilograma – pokazala su istraživanja.

Maslinovo ulje dokazano razbija masti unutar masnih stanica, potiče topljenje sala na trbuhu i smanjuje osjetljivost na inzulin. Konzumiranje maslina povećava razinu serotonina, hormona koji utječe na osjećaj sitosti. 

Prevencija kancerogenih oboljenja

Prirodni zaštitnik protiv kancerogenih oboljenja zbog snažnih antiupalnih i antioksidativnih svojstava jer upravo kronični oksidativni stres i kronične upale izazivaju kancerogena oboljenja. Također, masline su bogat izvor vitamina E.

Izvor: dnevno.hr

Svidio vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima!

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS ONLINE!

PRIRODNI PROIZVODI ZA VAŠE ZDRAVLJE!

 

UK USAAUSTRALIABELGIUM
CANADACZECHHRVATSKAIRELAND
LUXEMBOURGMALAYSIAMEXICONETHERLANDS
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDPHILIPPINESPORTUGAL
SINGAPORESLOVAK REPUBLICSOUTH AFRICASPAIN

OSTVARITE DODATAN POPUST ZA SVE POSJETITELJE BELOSA.INFO PORTALA

Komentiranje je zatvoreno.