Masline tri glavna razloga zašto ih jesti!

Masline tri glavna razloga zašto ih jesti!

 Masline – borci su protiv raka, alergija, čuvaju srce i potiču mršavljenje!

Masline – prvo naučite kako ih pravilno odabrati  kad ih kupujete, pa iskoristite i sve zdravstvene blagodati koje u sebi sadrži zrno masline.

Masline su voće od kojih se pravi najpopularnije i u svijetu najčešće upotrebljavano jestivo ulje. A od samog ploda možete imati samo zdravstvenu dobrobit.  

Čuvaju kardiovaskularno zdravlje

Čuvaju zdravlje srca i krvnih žila, i to na sljedeći način: kada kolesterol oksidira, krvne žile bivaju oštećene i u arterijama se nakuplja masnoća koja s vremenom može izazvati srčani udar.

Antioksidativni nutrijenti u maslinama sprečavaju oksidaciju kolesterola i na taj način sprečavaju pojavu srčanih bolesti. Masti koje se nalaze u maslinama zdravije su i mononezasićene, te je dokazano da snižavaju povišen krvni tlak.

Pomoć pri mršavljenju

Ako mononezasićenim mastima koje se nalaze u maslinama zamijenimo zasićene masti, pospješujemo gubitak kilograma – pokazala su istraživanja.

Maslinovo ulje dokazano razbija masti unutar masnih stanica, potiče topljenje sala na trbuhu i smanjuje osjetljivost na inzulin. Konzumiranje maslina povećava razinu serotonina, hormona koji utječe na osjećaj sitosti. 

Prevencija kancerogenih oboljenja

Prirodni zaštitnik protiv kancerogenih oboljenja zbog snažnih antiupalnih i antioksidativnih svojstava jer upravo kronični oksidativni stres i kronične upale izazivaju kancerogena oboljenja. Također, masline su bogat izvor vitamina E.

Izvor: dnevno.hr

Svidio vam se članak?
Podijelite ga s prijateljima!

Categories: Zdrava hrana