Arapski horoskop: svaki čovjek ima osobine nekog oružja

Categories: HoroskopTags:
arapski horoskop

Potrebno vrijeme za čitanje: 7,2 min.

Drevni arapski  horoskop nije toliko poznat na Zapadu – ali je vrlo interesantan! Nastao je još u davnim vremenima, rasprostranjen je u arapskim zemljama, a u Europu je stigao negdje oko 15. stoljeća.
Arapi, kao drevni ratnici, vjeruju da svaki čovjek ima osobine nekog oružja. Analiza se bazira na ratničkom duhu, mudrosti, obrani, ravnoteži, fatalizmu i evoluciji. Dotiče se glavnih osobina čovjeka, ljubavi, dobrih i loših strana te slaganja s drugima.
Krenimo…[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote] Prvo morate zbrojiti bodove tako da odgovorite na 3 pitanja:
1. Datum vašeg rođenja je:
Između 23. kolovoza i 22. rujna – (1 bod)
Između 21. ožujka i 20. travnja – (2 boda)
Između 21. lipnja i 22. srpnja – (3 boda)
Između 23. listopada i 21. studenoga – (4 boda)
Između 21. svibnja i 20. lipnja – (5 bodova)
Između 21. travnja i 20. svibnja – (6 bodova)
Između 20. veljače i 20. ožujka – (7 bodova)
Između 23. rujna i 22. listopada – (8 bodova)
Između 23. srpnja i 22. kolovoza – (9 bodova)
Između 29. prosinca i 20. siječnja – (10 bodova)
Između 21. siječnja i 19. veljače – (11 bodova)
Između 22. studenog i 21. prosinca – (12 bodova).[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote] 2. U trenutku vašeg rođenja, vaše je rodno mjesto otprilike imalo:
Manje od 500 stanovnika – (1 bod)
Između 500 i 2.000 stanovnika – (2 bod)
Od 2 tisuće do 5 tisuća stanovnika – (3 boda)
Od 5 tisuća do 15 tisuća stanovnika – (4 boda)
Od 15 tisuća do 50 tisuća stanovnika – (5 bodova)
Od 50 tisuća do 100 tisuća stanovnika – (6 bodova)
Od 100 tisuća do 200 tisuća stanovnika – (7 bodova)
Od 200 tisuća do 350 tisuća stanovnika – (8 bodova)
Od 350 tisuća do 500 tisuća stanovnika – (9 bodova)
Od 500 tisuća do 600 tisuća stanovnika – (10 bodova)
Od 600 tisuća do 700 tisuća stanovnika – (11 bodova)
Preko 700 tisuća stanovnika- (12 bodova).[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote] 3. Kada ste se rodili, vaši su roditelji bili (uzima se zanimanje oca):
Bez zanimanja, sezonski radnici, nezaposleni – (1 bod)
Nekvalificirani radnici, zemljoradnici – (2 boda)
Kvalificirani radnici, trgovci, obrtnici, srednje medicinsko osoblje – (3 boda)
Prosvjetni radnici, liječnici i odgajatelji – (4 boda)
Vojne osobe, vojni službenici – (5 bodova)
Administrativni službenici svih vrsta – (6 bodova)
Novinari, pisci, pjesnici – (7 bodova)
Niži rukovoditelji u bankama, gospodarstvu, trgovini, prometu – (8 bodova)
Političari, diplomati, odvjetnici, suci, arhitekti, inženjeri – (9 bodova)
Umjetnici, slikari, glumci, kipari, primijenjeni umjetnici – (10 bodova)
Visoki rukovoditelji, direktori poduzeća – (11 bodova)
Poznate ličnosti: znanost, politika, umjetnost, sport, estrada – (12 bodova).
Zbrajanje bodova
Zbrojite brojeve i podijelite dobiveni broj s brojem tri, pa ćete u donjem stupcu naći broj pod kojim je vaše oružje.
Recimo: rođeni ste 28. srpnja (9 bodova), u mjestu koje je imalo od 50 do 100 tisuća stanovnika (6 bodova), a otac vam je bio niži rukovoditelj (8 bodova). Znači, kad zbrojite 9 + 6 + 8 = 23!
U slučaju da broj koji dobijete, kao u ovom slučaju, nije djeljiv s 3, tada ćete odabrati najbliži broj koji je djeljiv s tri, u ovom slučaju je to 24.
Tako na kraju u gornjem primjeru dobivamo broj 8.
Sada izračunajte svoj broj i pogledajte koje oružje vas karakterizira. Objašnjenja su na stranici 2.

ORUŽJA SU:

1) NOŽ
2) KAMA (RAVNI BODEŽ)
3) PEROREZ (RASKLOPNI DŽEPNI NOŽ)
4) ARAPSKI MAČ
5) BUZDOVAN
6) TOPUZ
7) SJEKIRA
8) LANAC
9) SABLJA
10) KOPLJE
11) PRAĆKA
12) STRIJELA[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote]

NOŽ (1)

Drevno oružje i oruđe koje se od davnina koristi u različite svrhe: od napada i obrane do svakodnevne upotrebe u kuhinji.
Osoba rođena u ovom znaku je nepredvidiva, ćudljiva, često pomalo lijena, divlja, neovisna, ravnodušna prema disciplini i vezama koje mnogo obećavaju, voli dominirati i odlučivati sama. Sigurna u sebe i vlastitu pamet, ne prihvaća konvencionalnosti i pravila u ponašanju. Mišljenja drugih ostavljaju je ravnodušnom.
U ljubavi ne prihvaća kompromise, sklona je scenama, jer često ima slabe živce. Važno je da nađe osobu koja sve to podnosi, pa će doći do sloge.
Slaže se samo s osobama u znakovima: topuz, lanac, strijela i praćka. Sa ostalima se ne slaže dobro, a posebno loše veze ima sa rođenima u znaku peroreza, arapskog mača i sablje.[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote]

KAMA – RAVNI BODEŽ (2)

Staro, vrlo surovo oružje slično jataganu ali ravne oštrice.
Osoba rođena u ovom znaku je ponosita i vjerna. Iako ponekad zna burno reagirati, u suštini je simpatična. Često je omiljena u društvu. Obdarena je velikom vitalnošću, odličnim zdravljem i neuništivom energijom. Vrlo je hrabra i odlično se snalazi u opasnim situacijama i provokacijama.
U ljubavi je romantična, zna i želi mnogo pružiti. Ali, nikada ne podnosi nevjeru i ako joj to voljena osoba učini, njihovoj vezi je kraj, bez obzira koliko nevolje to može da joj donese.
Dobro se slaže sa rođenima u znaku lanca, luka i strijele, topuza i koplja.

PEROREZ – RASKLOPNI DŽEPNI NOŽ (3)

Još jedno kućno oruđe koje može biti vrlo opasno ako je u ruci lošeg čovjeka.
Osoba rođena u ovom znaku je disciplinirana, veliki je radnik i dugo razmišlja prije nego što se za nešto odluči. Ne voli nagle promjene, ima svoje ustaljene navike kojih se teško odriče, a kada je na to prisiljena vrlo joj teško pada. Ima svoj ​​stil života, urednost, pedanterija, zdrav život i naklonost ka sportu, koga se ne odriče ni u braku, pa je često smatraju egoistom. To je pogrešno, jer ona nije egoista, već samo voli svoje navike.
U ljubavi je vjerna, solidna i ne zahtjeva mnogo. Ali, ako nađe osobu koja joj je potpuno suprotna što se navika tiče, dolazi do užasnog nesklada. Zbog toga mora pažljivo odabrati partnera.
Dobro se slaže sa: kopljem, praćkom i strijelom, a loše sa sabljom, mačem i lancem.

ARAPSKI MAČ (4)

Ovo je opasno staro oružje za napad, ali i za obranu.
Osoba rođena u ovom znaku je avanturističkog duha, agresivna, nervozna, često i pomalo surova, voli rizik i pustolovinu. Ima neki svoj ​​moral i norme kojih se pridržava, a mišljenje drugih je ne zanimaju. Kada nešto želi postići ona je i beskrupulozna, za nju često vrijedi poslovica: ‘Cilj opravdava sredstvo’.
U ljubavi zna što hoće i koga hoće. A kada nekoga odabere, sigurno će biti s njim, ma kako to nemoguće izgledalo. Ljubav je mijenja, s voljenom osobom je nježna, spremna na žrtve i sve joj dopušta. Ali, da bi tako bilo, ta osoba mora da je rođena u nekom od sljedećih znakova: strijela, buzdovan, topuz, praćka. Nikakve sloge nema s nožem, perorezom i lancem.

BUZDOVAN (5)

Srednjovjekovno oružje, koje se danas može vidjeti samo u muzejima.
Osoba rođena u ovom znaku dobro se snalazi u svakoj situaciji, zna zapovijedati, ali i prihvaćati tuđe zapovijedi, dobar je prijatelj i osoba na koju se može računati u neprilikama. Radoznala je i hrabra, voli putovanja i iznenadne neobične doživljaje.
U ljubavi je nestalna, voli flertove, ne voli se vezivati i sve njezine veze su površne. Više cijeni prijateljstvo nego ljubav.
Dobro se slaže sa svim znakovima, osim strijele, praćke i topuza.

TOPUZ (6)

Ovo je također srednjovjekovno oružje, ali se ono teško može danas naći i u muzejima.
Osoba rođena u ovom znaku je sva u skrivenim vrlinama, koje je teško odmah primijetiti. Može izgledati lijena, a u stvari je vrlo metodična u poslu i ono čega se prihvati ne radi površno. Vrlo je mudra i njena inteligencija je mirna. Šutljiva je, pa zbog toga djeluje usporeno, a vrlo je učinkovita kada se nečega prihvati.
U ljubavi je idealan partner, jer ne zahtjeva mnogo i voli staložen obiteljski život. Ne voli svađe i scene, voli prirodu i šetnje, romantične situacije.
Dobro se slaže sa svima, ali malo teže s lancem, praćkom i buzdovanom.

SJEKIRA (7)

Nezamjenjiva je kao oruđe, a neprihvatljiva kao oružje.
Osoba rođena u ovom znaku ima ogromnu žeđ za znanjem i željeznu volju. Oni koji se posvete istraživačkim pothvatima bilo koje vrste, postižu fantastične uspjehe u svojoj struci. Hrabri i ambiciozni ne znaju za prepreke. Međutim, kao ljudi su vrlo mirni, to su idealisti koji sanjaju o svijetu bez ratova i žele jednakost među ljudima.
U ljubavi pruža, ali i traži jednostavnost, sitne pažnje i nježnosti. To može naći samo sa rođenima u znaku lanca i praćke. Vrlo loše veze su s nožem, sabljom i arapskim mačem.

LANAC (8)

Srednjovjekovno oružje, korišteno u rjeđim prilikama.
Osoba rođena u ovom znaku je učinkoviti diplomata, koji voli blagostanje, lijepe stvari, poznate osobe i talentirani je ljubavnik. Osoba ovog znaka zna zavesti ljude i uvjeriti ih, može biti dobar vođa. Ako vidite nekog muškarca da pravi sto gluposti zbog neke žene, znajte da je u devedeset posto slučajeva to žena iz ovog znaka.
Jako je veliki diplomat i naizgled se slaže sa svima, a prikriva s kime se ne slaže. Ipak joj se ne preporučuje veza s topuzom i buzdovanom.

SABLJA (9)

Iako je paradno oružje, može biti vrlo opasno.
Osoba rođena u ovom znaku je rođena da zapovijeda, jer posjeduje prirodni autoritet, osjećanje za organizaciju i zadovoljstvo u vladavini. Snob je i voli dominirati u mondenom društvu, ne voli usamljenost, već voli bučna mjesta.
U braku je dobra majka-otac. Požrtvovna je za obitelj i teži da joj pruži sve najbolje.
U ljubavi voli originalnost, vatrene izjave i mnogo kavalirstva koje zahtjeva, ali i pruža.
Dobro se slaže sa strijelom i kopljem, a loše s nožem, sjekirom, buzdovanom i topuzom.[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote]

KOPLJE (10)

Zove se još i ‘helebarda’, starinsko, srednjovjekovno oružje koje su nosili plemići.
Osoba rođena u ovom znaku je intelektualne prirode, lucidna i fizički privlačna. Ima bogatu maštu, lijepo govori, dobro se snalazi u svakoj prilici i u svakom društvu. Odličan je psiholog. Mana joj je što se osjeća nadmoćno, pa mnogo traži od života i razočarava se kad ne dosegne (ne) moguće ciljeve.
U ljubavi zahtjeva da je obožavana, a ako nije tako, razočarava se zauvijek. Ne voli flertove.
Može se dobro složiti s perorezom i kamom, a loše s praćkom. Prema ostalim znakovima je ravnodušna.

 [blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote]

PRAĆKA (11)

Jedno od najstarijih oružja, koje danas postoji samo kao igračka.
Osoba rođena u ovom znaku je kreativni idealist, inteligentna, ali često pada u depresiju. Događa se često da sumnja u sebe i svoje snage, potrebna joj je pomoć u nevoljama iz kojih se ponekad ne zna sama izvući. Često je boem s raspjevanom dušom, voli lutanja i ne odgovara joj sigurnost.
U ljubavi je krajnje romantična, voli strasno ali ne samo jednom, jer je zaljubljive prirode.
Dobro se slaže sa strijelom, arapskim mačem i sjekirom, a loše sa sabljom i kopljem.[blockquote style=”1″]Arapski horoskop[/blockquote]

STRIJELA (12)

Nekada ubojito oružje, a danas se koristi u sportskoj disciplini.
Osoba rođena u ovom znaku ima snažno izraženu osobnost, blistav intelekt ili snažan talent, koji ide čak do genijalnosti. Nema praktičan duh i može se dogoditi da je materijalno izrabljuju loši ljudi, a da ona to ne primjećuje.
Sve ljubavne veze su joj pretežno burne, jer ljubav shvaća na neki svoj ​​specifičan način.
Dobro se slaže s kopljem, lancem i sjekirom, a loše s nožem i perorezom.
Tema : Arapski horoskop
Izvor: atma.hr

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

Go to Top