Kako odabrati dobro mjesto stanovanja? 

U ovom ćete članku saznati kako odabrati dobro mjesto stanovanja 
i na što je pritom potrebno obratiti pozornost.
Zasigurno ste se svi našli u situaciji da se u jednom prostoru osjećate ugodno i spokojno, a u nekom drugom nelagodno i depresivno. U koliko imate problema sa depresijom, pročitajte naš članak: Depresija: riješite je prirodnim putem
Činjenica je da prostor u kojem boravimo, stanujemo ili radimo može biti zdrav ili bolestan, mada često nije u pitanju cijeli prostor već samo njegovi pojedini segmenti.
Različiti su faktori koji utječu na energiju prostora.
Prema prirodnoj hijerarhiji, postoje niža, elementarna bića, koja obitavaju u biljkama i prostoru – to su različite astralne razine koje se prepliću s našim energijama i koje nisu prepoznatljive na fizičkom nivou, ali ih na energetskom nivou itekako osjećamo.[better-ads type=”campaign” banner=”none” campaign=”14061″ count=”1″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads] Tako svaki prostor ima svoj elementarni duh, pa često možemo čuti za neku kuću da je ukleta ili da se u njoj dešavaju čudne sudbine, bolesti ukućana i sl.
Također, svaki prostor obilježava energija ukućana koji u njoj borave i zato se, prilikom kupnje kuće ili stana, trebamo dobro raspitati o tome tko je prije nas tamo živio.
Postoje i karmičke spone i sudbinska predodređenost za boravak u odgovarajućem prostoru, čija će energija aktivirati određene karmičke elemente našeg postojanja, kao što je npr. bolest.
S druge strane, svako zemljište ima svoju geomorfološku strukturu koja stvara specifično zračenje ovisno o nizu faktora, kao što su prisustvo određenih mineralnih spojeva, podzemnih voda, podzemnih spilja, Hartmanove mreže, Curryjeve mreže, dalekovoda, trafostanica, radiostanica, kanalizacijskih odvoda, groblja, smetlišta i sl.
Oblik i konfiguracija terena za mjesto stanovanja također utječu na opću energiju kojom prostor zrači.
Svaki nepovoljan prostor emitira otrovne strelice. Dužim boravkom ili spavanjem u takvoj prostoriji izlažemo se djelovanju tih strelica i s vremenom se počinju javljati posljedice u vidu narušenog zdravlja, nervoze, depresije, glavobolje i sl. [better-ads type=”campaign” banner=”none” campaign=”14061″ count=”1″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads] Stručnjaci koji se bave otkrivanjem patogenih geomagnetskih zračenja tvrde da, ako spavamo na mjestima gdje postoje takva zračenja, dolazi do obolijevanja organa koji pokriva geopatogenu točku te da su takva zračenja glavni uzročnik kancerogenih bolesti.


Mjesto stanovanja i elektronski uređaji

Elektronski  uređaji, kojima smo svakodnevno izloženi, također emitiraju štetnu energiju.
Naš živčani sustav konstantno registrira energetske impulse prostora u kojem se nalazimo i reagira na njih na način koji mi doživljavamo kao loše vrijeme, težak dan, neraspoloženje, nesanicu.
U zdravom će prostoru reakcija živčanog sustava biti potpuno drugačija.
Naime, u drvenoj seoskoj kući okruženoj jorgovanima i voćnjacima, u kojoj nema unutrašnjih instalacija vode, struje i kanalizacije te električnih aparata, nećemo se osjećati jednako kao u stambenoj zgradi od betona i čelika, koji stvaraju efekt “Faradayevog kaveza“; takav prostor stvara sterilnu i neprobojnu atmosferu, što znači da nema razmjene energije niti otpuštanja nakupljene negativne energije unutar prostora.
Svu tu energiju mi upijamo poput spužve i, u konačnici,  postajemo slika prostora u kojemu boravimo.
Svaki nedostatak ili nepravilnost odražava se na našem izgledu, zdravlju i općem raspoloženju, koje se najbolje očituje prilikom jutarnjeg buđenja – što je glavno mjerilo koje nam govori spavamo li u povoljnom ili nepovoljnom položaju.
 Jutarnja mrzovolja, depresivnost i teško razbuđivanje govore o prisustvu elemenata koji štetno utječu na naše energetsko polje.[better-ads type=”campaign” banner=”none” campaign=”14061″ count=”1″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads] Prema feng-shui praksi, prostor mogu povređivati oštre linije namještaja, oštri predmeti ili recimo kaktusi s bodljama, kao i agresivni motivi na slikama, zračenje električnih aparata, prenatrpanost prostora, oštećeni dijelovi namještaja  i sl., dok pozitivne energetske vibracije možemo stvoriti pomoću jantri, sakralnih simbola, boja, kristala, biljaka ili jakog osvjetljenja zatamnjenih uglova koji isijavaju negativnu energiju.
Na naše mjesto stanovanja  može djelovati negativna energija ukoliko se ono sučeljava s dalekovodom, grobljem, zatvorom, bolnicom, smetlištem, garažom ili radionicom u kojoj je buka, tvorničkom halom koja ispušta različite kemijske tvari, ukoliko u blizini objekta protječe kanalizacijski odvod, plinovod i sl.
Iz svega navedenog vidljivo je da je skoro nemoguće u potpunosti se zaštititi od nepovoljnih utjecaja, posebno u urbanim sredinama koje su postale sterilne kada je u pitanju pozitivan duh i pozitivna energija.
Dobro je poznato da svaki grad koji ima staru jezgru predstavlja magnet za ljude jer mu ona daje poseban duh, dok metalno-staklene grdosije od tržnih centara služe samo za isisavanje energije i novca.
 Pariz  leži na krečnjaku i kažu da je to jedan od razloga zašto ovaj grad emitira posebnu energiju. Naši su preci – svjesno ili instinktivno – znali stvoriti zdrav stambeni prostor izgrađen od prirodnih materijala, zidova krečenih prirodnim krečom a ne akrilnim bojama, stvarajući optimalne uvjete za “disanje” prostora.
Prostor u koji slobodno ušeta seoska mačka i “pokupi” negativnu energiju, jer  mačka je prirodni detektor negativne energije i ona će zaspati točno na mjestu gdje postoje podzemna zračenja i tako neutralizirati  njihov utjecaj u prostoru.[better-ads type=”campaign” banner=”none” campaign=”14061″ count=”1″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads] Toaleti i sve otpadne energije nalazili su se također izvan stambenog prostora.
Život bez električne energije i raznih perilica, sušilica i deterdženata imao je ogromne prednosti.
Zapravo, današnji je život suviše sterilan i teži ka pretjeranoj civiliziranosti koja dezintegrira njegov izvorni duh.
 S obzirom na to da smo boravkom u “Faradayevom kavezu” izloženi patogenim geomagnetskim zračenjima te predstavljamo podlogu za upijanje štetnih energija, trebamo voditi računa o tome da se takve energije oslobode iz našeg tijela.
Najbolji je način za to povremeni boravak na selu, u prirodi, na moru, bavljenje hortikulturom, vrtlarstvom i slično; u protivnom, dugotrajan dodir s patogenim strujanjima bez njihovog uklanjanja predstavlja siguran put u bolest.
Veoma je važno, kada krenemo kući s posla ili s puta, kupovine i sl., da ne unosimo u svoj životni prostor nakupljene frustracije i negativne utiske.
Elementarni duh mjesta stanovanja  predstavlja određenu vrstu slijepe inteligencije koja ne prosuđuje je li nešto dobro ili loše, već kao začaran održava nivo energije koja se emitira u prostoru – iz biljaka, tv-prijemnika, glazbene linije, namještaja, ukućana, hrane i sl., koji stvaraju specifičnu energetsku mješavinu koja je različita u svakom prostoru.
U prostorima u kojima se često obavljaju vjerske molitve, kao što su hramovi ili sakralni objekti, njihov elementarni duh bit će pod snažnim nabojem duhovne energije koja će djelovati iscjeljujuće i pročišćavajuće na naš duh.[better-ads type=”campaign” banner=”none” campaign=”14061″ count=”1″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads] Ukoliko naš prostor ukazuje na prisustvo nepoželjnih oblika energije, trebamo se zapitati kakvo je naše učešće u tome i što možemo učiniti kako bismo ga izliječili i harmonizirali.
Više zanimljivih članaka potražite na naslovnici našeg portala Stjepan Beloša

Svidio vam se članak: Mjesto stanovanja?

Podijelite ga s prijateljima!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]