Činjenica je da mi nismo na ovaj svijet došli slučajno niti vlastitom voljom, već uzročno-posljedičnom vezom, s razlogom i svrhom svog postojanja.
Analizirajmo svoje obiteljsko  stablo, imena naših predaka, njihovo ponašanje, ključne događaje u životu, način na koji su završili život.
To je naše skriveno korijenje.
Preci nam ostavljaju svoje energetske obrasce i mi ih nesvjesno slijedimo, nazivajući ih genetskim naslijeđem.
Kako smo predisponirani da naslijedimo određenu bolest, isto tako smo skloni nasljeđivanju mentalnih i emocionalnih obrazaca, jer bolest i nije ništa drugo nego rezultat naših psiho-emocionalnih reakcija, pa tako, ako smo naslijedili sklonost ka srčanim oboljenjima, naslijedili smo i energetski koncept, sklop emocionalnih reakcija čije će prisustvo kroz vrijeme rezultirati bolešću.


Energetske blokade i pečat našeg obiteljskog stabla sadržan je u prezimenu.
Kako sa ostalim članovima obitelji dijelimo isto prezime, tako dijelimo i akumuliranu energiju (zajedničku karmu) našeg stabla.
Tradicionalno, gašenje  stabla nastupa izumiranjem njene muške linije.
Obiteljsko se stablo ne može održati preko ženske linije.
Nije tu u pitanju nikakva spolna diskriminacija, već univerzalni princip prema kojem je muški polaritet davalac (prijenosnik), a ženski primalac (akumulator, upijač).
Tako će ženski potomak našeg obiteljskog stabla “poslužiti” za produžetak loze u drugoj obitelji, i samim uzimanjem suprugovog prezimena te seksualnim kontaktom sa istim dolazi do “miješanja krvi”, gdje ona preuzima energetski obrazac te i sama postaje podložna energetskim utjecajima date obitelji.
Tako, svaka žena ulaskom u brak počinje se drugačije ponašati jer proces prilagođavanja traje određeno vrijeme i zavisi od niza faktora hoće li isti biti manje ili više uspješan.
Postoje osobe koje jednostavno imaju predispozicije za samački život i taj će se energetski “udar” odraziti na vrlo neharmoničan način, nastupit će razni problemi u komunikaciji i takav se brak kad-tad mora raspasti.
Isto se tako može desiti da osobe nisu energetski kompatibilne jer ženski partner iz prethodnog obiteljskog stabla nosi određene predispozicije koje se moraju realizirati, ali preuzeti energetski obrazac od muškog partnera na neki način blokira njihovu realizaciju i, što duže nastoje opstati u partnerskom odnosu, to će se više blokiranost odraziti na zdravlje ili druge segmente života.
Na kraju, može se desiti razvod nakon 30 godina braka u kojem ništa nije funkcioniralo kako treba.
U nekim se kulturama čak brakovi, po pravilu, nikada ne sklapaju dok astrolog na osnovu natalnih karti ne procijeni kompatibilnost partnera za brak.
Mi međusobno dijelimo energetske blokade na više nivoa i to:
– unutar ljudske vrste, gdje čovjek dolazi na zemlju kao prognanik iz raja i dijeli početni grijeh, što govori da samo utjelovljenje, silazak duše u materijalnu ravan predstavlja izvjesnu negativnu fazu i da život u ovoj sferi nije predviđen za uživanje i blagostanje, već vječnu borbu na putu od gnijezda do zvijezda.
– unutar državne zajednice, gdje samo teritorijalno porijeklo nosi određeni teret.
Na primjer, Balkan je u svojoj povijesti zabilježio mnogo krvoprolića, posebno za vrijeme prodora Turaka, potom za vrijeme drugoga svjetskog rata te u novije vrijeme i krvavog raspada Jugoslavije.
Osnovna odlika ovog tla ekonomska je nerazvijenost i siromaštvo, što predstavlja izvjesnu blokiranost, mi se jednostavno rađamo opterećeni ogromnim dugom i naša djeca isto tako – karma ovog prostora pretvorena je u financijski dug koji smo svi dužni vratiti.
– unutar gradske ili općinske zajednice, u okviru koje naše prisustvo postaje prepoznatljivije.
Biti građanin jednog grada, na primjer Zagreba, znači preuzeti njegove energetske forme od samih temelja, osnivanja, povijesnih događaja i sl.
Često će promjena mjesta boravka doprinijeti kompletnoj promjeni na skoro svim nivoima života, na pozitivan ili negativan način.
– unutar užeg lokaliteta – ulice, sela – gdje se sužava fokus energetskih obrazaca, gdje svaki žitelj u nama izaziva određene reakcije i s kojima međusobno razmjenjujemo energiju na užem nivou.
Tako se kaže da ne bismo trebali večerati ako znamo da je naš susjed gladan, već se pobrinuti da i on ima dovoljno, ne samo radi njega već i radi nas, radi opće energije koja se nadvija nad datim prostorom.
– unutar obiteljskog stabla, u kojem se energija prelijeva direktno, preko zajedničke krvi koja je u energetskoj vibraciji s našim prezimenom.
– unutar samog sebe – osobna karma (zarada) koja predstavlja rezervoar naših djela.
U svakom trenutku, prema osjećaju, možemo znati kolika je akumulacija našeg duga. Kada kažemo da neko ima nečistu savjest, to je duh, energetski pečat naših djela koji nas proganja.
Od toga ne možemo pobjeći i to će nas uznemiravati sve dotle dok ne osvijestimo svoje postupke i njihovu težinu.
Jedino potpuno osviješten čovjek može biti u savršenom miru.
A kada smo u miru sa samim sobom, onda smo u harmoniji s cijelim svijetom.
Tako, možemo izvući zaključak da za aktivaciju bilo kakve promjene u životu, prvo moramo krenuti od samog sebe.
Kada krenemo iz šire perspektive, prvo počinjemo kriviti situaciju, politiku, financijsku krizu, roditelje, partnere i oslanjamo se na stvari na koje je nemoguće utjecati, te se predajemo negativnoj klimi i ne napredujemo u životu.
Figurativno rečeno, mi smo u svemu tome poput vrha igle, mi vodimo konac u potrebnom pravcu i sastavljamo cjelinu svog života.  
Drugim riječima, širenjem svijesti potpuno nadilazimo bilo kakve okove koji su nam nametnuti u materijalnoj sferi.
Što smo duhovniji,  sve manje podliježemo određenim utjecajima – slobodno možemo reći da se čovjek rađa u ropstvu, ali o njegovoj volji i izboru puta ovisi hoće li se osloboditi i izaći izvan svih okova te postati kreator svoje stvarnosti.
Jednostavno, čovjek se rađa u labirintu – emocionalnom, zdravstvenom, financijskom, obiteljskom, poslovnom – svatko dobije svoj zadatak da ga riješi i pronađe izlaz. Ne postoji nerješiv problem, postoje samo pogrešni i pravi putevi.
Tema: energetske blokade

Svidio vam se članak Energetske blokade?

Podijelite ga s prijateljima!

 

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]