Feng Shui kupaonica – 15 savjeta kako uskladiti energije u kupaonici

Feng Shui kupaonica, za vašu Feng shui kupaonicu idealan je položaj istočna i jugoistočna strana u odnosu na središte doma, budući da su na tim stranama chi-energije vode i drva u skladu.

Također, te su strane  često  „obasjane“ sunčevim zrakama, što doprinosi lakšem gibanju energije.

Kupaonica s jednim ili više prozora svakako je najbolje rješenje, jer prirodna svjetlost i svjež zrak sprečavaju zastoj chija do kojeg dolazi u tamnim i vlažnim prostorima, a može biti uzrok zdravstvenih poteškoća.

Osim toga, zrake sunca pravi su vjesnik optimizma. 

 Naravno, prozori trebaju osiguravati i privatnost prilikom boravka u kupaonici.

U tu svrhu preporučuje se postavljanje, primjerice, žaluzina ili neprozirnog stakla koje može biti i dekorativno (tehnikom stapanja nekoliko vrsta stakala u raznim bojama kreira se prozorsko staklo koje će cijelom prostoru podariti notu razigranosti).

Dok metal i staklo „naginju“ prema yangu – bržem strujanju energije, prozračne zavjese izrađene od prirodnih tkanina stvoriti će interijer koji je više yin – opušteniji. 

15 pravila Feng Shui kupaonica koja bi trebalo poštivati


 1. Spuštajte dasku wc-a kako biste spriječili otjecanje energije.


 2. Zatvarajte vrata kupaonice/wc-a kako bi što manje energije koja uđe u Vaš stan “pobjeglo” u odvode.


 3. Neka zrcala u kupaonici ne zrcale wc školjku jer se time nepovoljan utjecaj pojačava.


 4. Izbjegnite raspored u kojem je ulaz u kupaonicu uz ili nasuprot ulaznih vrata stana/kuće. Zapravo, nije dobro da su vrata kupaonice nasuprot bilo kojih drugih vrata u stanu, jer na taj način kupaonica “usisava” energiju.


 5. Osvijetlite kupaonicu prirodnim svjetlom, a ako to nije moguće, osigurajte različitu rasvjetu za taj prostor kako bi on mogao biti bogato osvijetljen kad je to potrebno, ali i decentno u trenucima opuštanja.


 6. Pripazite koje prostorije dijele zid s kupaonicom, iako je to težak zadatak. Nepovoljno je ako kupaonica ima zajednički zid sa spavaćom, dnevnom ili radnom sobom, ali kako je to ipak najčešće neizbježno, treba pripaziti što se nalazi uz isti zid – kozmetički ili radni stol, krevet ili akvarij tamo NE bi trebalo postavljati.


 7. Postavite ogledalo s vanjske strane vrata Vaše kupaonice, ali samo ako to neće negativno utjecati na druge prostore Vašeg stana. Tako smješteno ogledalo odvraća Chi od ulaska u kupaonicu i time sprečava njeno otjecanje.


 8. Učinite kupaonicu ugodnom i toplom, kako bi Vaš boravak u njoj privlačio pozitivnu energiju.


 9. Održavajte kupaonicu čistom i prozračnom – ne dopustite nakupljanje negativne energije.


 10. Pokrivajte odvode kad ne koristite kadu ili umivaonik.


 11. Postavite „sretni“ bambus koji se odražava u ogledalu kako biste ojačali pozitivnu energiju.


 12. Vizualno ili fizički odijelite wc od kupaonice, a bilo bi dobro da se wc školjka uopće ne vidi kad uđete u kupaonicu.


 13. Izbjegnite raspored u kojem je kupaonica u središtu stambenog prostora, jer to je dio koji utječe na zdravlje Vas i Vaše obitelji.


 14. Ne planirajte kupaonicu i spavaću sobu u istoj prostoriji.


  15. Poželjno je da se vrata kupaonice otvaraju prema van.


Svi sanitarni uređaji trebaju biti ispravni, zato što voda koja odlazi u kanalizaciju, predstavlja novac koji odlazi od Vas.

Iz istog razloga pozlaćene slavine nisu dobre, jer predstavljaju gubitak Vašeg bogatstva.

Svidio van se tekst Feng shui kupaonica?

Podijelite ga s prijateljima!

Možda će vam se svidjeti