Feng Shui i sve što trebate znati o njemu | Stjepan Beloša

Feng Shui i sve što trebate znati o njemu

Feng Shui

Feng Shui je u suštini umijeće promatranja prirodnih formi, poput planina i vodenih tokova, prepoznavanja kvalitete i kretanja energije Qi koju one odašilju, te primjene raznih formula i izračuna kako bi se utvrdio utjecaj Qija na stanare nekog prostora u određenom vremenu. Svrha toga je unapređenje kvalitete života stanara.

 Star je minimalno 5000 godina, od kada datiraju najraniji arheološki dokazi o njegovoj primjeni. Izvorni naziv Kan Yu (kin. Studija neba i zemlje) zamijenjen je nazivom Feng Shui (kin. Vjetar i voda) tek u 17. st., a prvi se puta službeno spominje oko 300. g.n.e. u Guo Puovoj knjizi Zang Shu (kin. Knjiga o pogrebu), gdje stoji:

 “Qi leti na vjetru i raspršuje se, ali zadržava se u blizini vode. Stari su ga sakupljali kako bi spriječili njegovo rasipanje, i usmjeravali ga kako bi osigurali njegovo nakupljanje. Zato su ga zvali vjetar i voda “

 U početku je služio za uređenje grobova i grobnica, kako bi se potomstvu preminulog osigurala sreća kroz generacije. Kasnije, nadogradnjom prvobitnih formula i dijagrama, počeo se koristiti za uređenje domova živih ljudi.

Izvor: feng-shui-dom.com

Svidio vam se članak?

Podijelite ga s prijateljima!

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS ONLINE!

PRIRODNI PROIZVODI ZA VAŠE ZDRAVLJE!

 

UK USAAUSTRALIABELGIUM
CANADACZECHHRVATSKAIRELAND
LUXEMBOURGMALAYSIAMEXICONETHERLANDS
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDPHILIPPINESPORTUGAL
SINGAPORESLOVAK REPUBLICSOUTH AFRICASPAIN

OSTVARITE DODATAN POPUST ZA SVE POSJETITELJE BELOSA.INFO PORTALA

Komentiranje je zatvoreno.