Forever Living Products – FBO


Stjepan & Snježana Beloša

Nëse vendosni të porositni produkte përmes lidhjeve tona të referimit, ne jemi në dispozicionin tuaj për gjithçka që ju nevojitet në lidhje me Produktet Forever Living.

Mob / WhatsApp: +385998022088

Stjepan Snježana Beloša

Pyetjet e bëra më shpesh!

Nga vijnë produktet e mia dhe kush i dërgon ato?

Nëpërmjet lidhjeve në faqen tonë, ju do të ridrejtoheni automatikisht në faqet zyrtare të Forever në vendin tuaj.

Ju plotësoni porosinë tuaj dhe paguani direkt në faqen zyrtare të shitjes me shumicë të Forever Living Products.

Pasi Forever të marrë porosinë dhe pagesën tuaj, ju dërgon produktet e blera me llogarinë tuaj në adresën tuaj.

A mund të paguaj për produktet me para në dorëzim?

Fatkeqësisht, para në dorëzim nuk është e mundur kur porosisni produktin për herë të parë.

Pasi të regjistroheni në Forever (porositni me sukses produktet për herë të parë), do të mund të paguani me para në dorëzim me shënimin se çmimi i porosisë që do të paguhet me para në dorëzim rritet me koston e transferimit të parave.

Sa është koha e dorëzimit?

Për të gjitha porositë e dorëzuara deri në orën 12:00 të ditëve të javës, dorëzimi bëhet në të njëjtën ditë.

Dorëzimi bëhet nga shërbimi i dërgesës GLS dhe ju do të merrni një njoftim SMS (numër telefoni nga personi i dërgesës) kur pakoja juaj të merret nga shitësi me shumicë i Forever Living Products.

Në shumicën e rasteve, nëse porosia dorëzohet deri në orën 12:00, ajo do të mbërrijë në adresën tuaj brenda 48 orëve.

Nëse porosia dorëzohet pas orës 12:00, do të dorëzohet dita e parë e ardhshme e punës.

Cilat janë kostot e transportit?

Për të gjitha porositë nën vlerën e 2 pikë krediti (afërsisht 3,500 HRK), do të tarifohet dërgesa prej 35 HRK.

Pagesa për dorëzim bëhet me porosinë tuaj të parë.

Si mund të jem i sigurt se e kam ekzekutuar urdhrin në mënyrë korrekte?

Pasi të bëni pagesën, do të merrni një konfirmim të një porosie të suksesshme në adresën tuaj të emailit.

Nëse nuk keni marrë konfirmim, kontrolloni kutinë Spam të emailit tuaj.

Çfarë mund të bëj nëse marr një produkt të dëmtuar?

Si rregull, kjo nuk ndodh, por është e mundur që nuk është e mundur.

Nëse produktin e keni porositur përmes rekomandimit tonë dhe është i dëmtuar, mjafton të bëni një foto të faturës dhe produktit të dëmtuar me celular dhe ta dërgoni në numrin tonë WhatsApp.

Ne do të kontaktojmë Forever Living Products për ju dhe do ta ridërgojmë produktin e ri/të padëmtuar.

Si mund ta gjurmoj porosinë time?

Të gjitha porositë dërgohen përmes shërbimit të dërgesës GLS.

Kur dërguesi të marrë paketën tuaj në Forever Living Products me shumicë, do të merrni një mesazh SMS me kohën e dorëzimit dhe numrin e telefonit të kompanisë suaj të dërgesës.

Ju mund t’i rregulloni të gjitha detajet në lidhje me shkarkimin ose ndryshimet e mundshme me kompaninë tuaj të dërgesës.

Si mund të marr një zbritje shtesë?

Nëse dëshironi të merrni një zbritje prej 5%, porosia juaj e parë duhet të jetë më shumë se 760 kn.

Për të përfituar një zbritje të përhershme, pasi lidhja ju ridrejton në Forever wholesale, duhet të zgjidhni “KLIENT I RI” dhe të vendosni të dhënat tuaja.

Pasi të keni porositur me sukses produktet tuaja, Forever Living Products do t’ju regjistrojë automatikisht në bazën e të dhënave të saj si klient të privilegjuar me një zbritje të përhershme prej 5%.

Nëse në periudhën prej 2 muajsh kalendarikë realizoni një xhiro prej 2 pikë krediti (afërsisht 3500 kn) në emrin tuaj, përfitoni një zbritje të përhershme prej 30% në të gjitha produktet nga sfera e Forever Living Products. Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me ndonjë zbritje shtesë, mos ngurroni të na kontaktoni në numrin e telefonit të mësipërm.

Unë jam tashmë një klient i regjistruar, si mund të porosis përsëri?

Nëse jeni tashmë një klient i regjistruar dhe keni të drejtë për zbritje, mjafton që pasi lidhja ju ridrejton në faqet e Forever Living Products, të klikoni mbi një klient ekzistues dhe të identifikoheni me të dhënat tuaja.

Të gjitha çmimet e produkteve do të reduktohen automatikisht me shumën e zbritjes (zbritje) tuaj.

A mund të porosis produkte përmes telefonit?

Nëse nuk jeni regjistruar ende dhe dëshironi të porosisni produkte, mos ngurroni të na kontaktoni dhe ne do të bëjmë të gjitha hapat e nevojshëm për ju.

Nëse tashmë keni blerë online përmes rekomandimit tonë dhe tani dëshironi të ri-porositni produktet dhe nuk jeni të sigurt se si, mos ngurroni të na kontaktoni.