HPV liječenje – kako otkloniti Humani papiloma virus na prirodan način

HPV – liječenje i sve što morate znati o njemu!

HPV liječenje – činjenice kojih moramo biti svjesni kako bismo se izborili s ovom infekcijom.

Postoje brojne zablude, a jedna od glavnih zabluda o HPV infekcijama jest da su neizlječive.

Druga je česta dezinformacija da će žena koja jednom stekne HPV infekciju onkogenim tipovima virusa obavezno dobiti rak vrata maternice.

U ovom ću vam tekstu pokušati ukratko opisati o kakvoj se infekciji radi i što možete napraviti kako bi vaše HPV liječenje postiglo rezultate.

Opisat ću vam prirodne metode tretiranja HPV virusa koje dokazano donose rezultate, ali vam savjetujem da o tome porazgovarate s vašim liječnikom (ginekologom).


Osnovno o HPV virusu

Humani papilloma virusi široko su rasprostranjeni u općoj populaciji.

Uglavnom uzrokuju tri tipa kožnih infekcija, najčešće u djece, adolescenata i mladih – obične kožne te tzv. juvenilne i plantarne bradavice.

Te su promjene uglavnom bezazlene i prolazne.

Posljednjih je godina zamijećen izraziti porast HPV genitalnih infekcija, koje su globalno postale najčešća suvremena spolno prenosiva virusna bolest.

Najčešće su u dobi između 18 i 35 godina.

Oko 40-ak HPV tipova povezuje se s nastankom genitalnih infekcija u žena.

Među njima se 15 tipova povezuje s nastankom karcinoma grlića maternice i drugih lokalizacija, dok ih se 12 niskorizičnih nalazi učestalo u genitalnim bradavicama.

HPV genitalne infekcije klinički se drugačije manifestiraju kod muškaraca nego kod žena.

Kod žena nastanu razni stupnjevi reaktivnih i displastičnih promjena u stanicama spolnih sluznica, najčešće na površini i u kanalu vrata maternice, na rodnici i stidnici.

Kod muškaraca, najčešće klinički znakovi infekcije očituju se kao razne vrste genitalnih bradavica.

HPV virusima uzrokovane CIN promjene u žena moguće je na vrijeme otkriti citološkim testiranjem Papa testom i HPV-DNK testom, kojima se može dijagnosticirati jesu li zarazu uzrokovali HPV virusi visokog ili niskog rizika.

Genitalne se HPV infekcije prenose uglavnom kontaktom s inficiranim dijelovima kože i sluznice spolnih organa seksualnih partnera.


Kondom nije dovoljno pouzdano sredstvo zaštite protiv HPV infekcija.

Za prevenciju karcinoma vrata maternice važno je dijagnosticirati što ranije predmaligne i maligne promjene, jer se time povećavaju šanse za izlječenje.

Protiv HPV infekcije u svijetu i kod nas registrirana su dva cjepiva, četverovalentno i dvovalentno, kojima su obuhvaćena dva najopasnija onkogena tipa HPV 16 i 18 i dva najčešća niskorizična tipa , 6 i 11, koji su uzročnici genitalnih bradavica.

Medicinskim liječenjem uklanjaju se bolesne promjene kože i sluznica koje je uzrokovao HPV virus.

Kod muškaraca je HPV infekcija važna i kao spolna zaraza koja može i kod njih prijeći u bolest, te kao promiskuitetni čimbenik za povećan rizik od nastanka karcinoma vrata maternice svih njihovih potencijalnih seksualnih partnerica ukoliko su nositelji aktivne HPV infekcije.

Svaki muškarac ili žena inficirana HPV-om može biti inficirana i s više tipova virusa odjednom, što znači da može prenijeti svom spolnom pratneru mješovitu HPV infekciju, a uz to i druge spolne zaraze, ako je njima inficirana.


Tko je u povećanom riziku?

U povećanom su riziku mlade djevojke koje žive intenzivno, često su na dijetama, izlaze i ostaju budne duboko u noć, češće su slabokrvne i anemične, na hormonalnoj su kontracepciji, preskaču obroke, jedu premalo voća i povrća, premalo spavaju.

Uče za ispite i još uvijek rastu i razvijaju se, što uzrokuje dodatno trošenje željeza, A, B i C vitamina, folne kiseline i cinka, sve to uz puno kofeina, cigareta, a na izlascima i sve više alkohola.

Uz školske obaveze potraga za partnerom u toj je dobi najintenzivnija, a rezultira učestalijim promiskuitetom.

Sa svakim novim spolnim partnerom rizik od nove HPV zaraze se multiplicira i raste za 15 posto.


HPV liječenje prirodnom imunoterapijom

Do sada su se izuzetno uspješnima pokazali prirodni imunobusteri: neven, imela i kadulja, a izuzetno pozitivan učinak postiže se Aloe Vera Gelom, napitkom koji ima dokazano antibakterijsko i antivirusno djelovanje na organizam.


HPV liječenje prirodnom medicinom

Prirodna medicina – bioenergija – ima izrazito pozitivne rezultate u rješavanju HPV infekcije.

Za HPV liječenje putem bioenergije postoji uhodana metoda.

Saznajte više detalja o hpv virusu i cijelom protokolu tretiranja bioenergijom.

Sastoji se od serije od 20-ak tretmana u kojoj se podigne imuni sustav, te se organizam samostalno izbori s HPV infekcijom.

U suradnji sa suvremenom medicinom i dijagnostikom, ova metoda postiže zapanjujuće rezultate u izrazito kratkom vremenskom roku.

Za više informacija o tretiranju HPV virusa bioenergijom i prirodnim metodama kontaktirajte nas!


Ne propustite pročitati naš novi članak o začepljenim jajovodima i ginekološkim problemima!

Možda će vam se svidjeti