Iluminati – novi svjetski poredak

iluminati

Svi ste vjerojatno vidjeli novčanicu od jednog dolara. Niste?

E, pa ako niste onda ste propustili vidjeti i  simbol piramide sa svevidećim okom na svome vrhu koji se na toj novčanici nalazi.

Ispod slike nedovršene piramide stoji natpis «Novus Ordo Seclorum» koji je 1782. predložio Charles Thompson, jedan od osnivača američke nacije, kada je od strane kongresa zamoljen da osmisli konačan dizajn velikog pečata Sjedinjenih država.

Thompson nikada nije u potpunosti objasnio prijevod ovog mota, ali je objasnio njegov simbolizam koji znači «početak  nove američke ere».

I priča bi tu stala da ne znamo kako je nedovršena piramida sa svevidećim okom simbol iluminata, jednog od najmisterioznijih tajnih društava u povijesti.

Prvobitni iluminati bili su tajno društvo koje je 1776. godine osnovao bavarski profesor Adam Weishaupt.

Njegov je cilj bio ukinuti organiziranu religiju i sve svjetske vlade te povesti ljudski rod u Novi svjetski poredak kojim upravlja apsolutni razum.

No, njihovu je urotu vrlo skoro otkrila bavarska vlada i iluminati su bili prisiljeni prikriti se i raditi u još većoj tajnosti.

O njima se ne zna puno nakon tog progona, ali teoretičari zavjere vjeruju da oni još uvijek postoje i upravljaju svjetskom politikom iza kulisa.

Nekim od njihovih najvećih postignuća smatraju se francuska revolucija, svjetski ratovi, komunizam te Ujedinjeni narodi i Europska unija kao sredstvo centraliziranja svijeta pod jednim parlamentom, ustavom i valutom.

Sinonim za iluminate danas je Savjet za inozemne veze, veliki think tank koji se sastoji od bogatih bankara, poznatih znanstvenika i utjecajnih političara.

Vjeruje se da rade na ostvarenju Novog svjetskog poretka, sekularne svjetske vlade s UN-om kao policijom.

Nitko ne može dokazati postojanje iluminata, ali teoretičari zavjere svugdje vide njihov utjecaj.

Intrigantno je i to da su iluminati osnaovani upravo 1776., kada je proglašena američka neovisnost, a imajući u vidu njihovu motivaciju za upravljanje svijetom nije teško zbrojiti dva i dva.

Poznata je činjenica da je red Iluminata osnovao čovjek po imenu Adam Weishaupt, rođen 6. veljače 1748. u Ingolstadtu u nezavisnoj državi Bavarskoj.

Potekao je iz židovske obitelji koja je prihvatila kršćanstvo.

U skladu s tim, Weishaupt je dan na brigu isusovcima koji su ga školovali.

U djetinjstvu je učio češki i talijanski, a kasnije latinski, grčki i hebrejski.
Iako su isusovci polagali svoje nade u njega zbog njegovog talenta u jezicima i znanosti, on se pobunio protiv njih i postao profesor na Katedri za prirodni i kanonski zakon Sveučilišta u Ingolstadtu.
Oko 1768., Weishaupt je počeo sakupljati velike količine spisa pomoću kojih je namjeravao osnovati vlastitu akademiju za učene ljude.
Pročitao je svaki antički spis i tekst koji je mogao nabaviti.
Posebno se zanimao za okultizam i fascinirao piramidom u Gizi (koja će kasnije postati simbolom njegovog Reda).
Vjeruje se da ga je tada utjecajna obitelj Rothschild unajmila da joj pomogne u planovima vladanja svijetom.
Weishaupt se od tog trenutka posvetio planovima «transformacije» ljudske rase i kreiranju novog svjetskog poretka. 1. svibnja 1776. osnovao je red iluminata.
Ime je preuzeo od prevedenog naziva starog španjolskog kulta « alumbrados», čiji su članovi vjerovali da primaju znanje s onog svijeta.
Iluminatus znači « prosvijetljeni», onaj koji vlada pomoću razuma, oslobođen od mraka u kojem ljude drži organizirana religija.
Neki iluminate povezuju s imenom Lucifera, čije ime znači « nositelj svjetla».
Nagađa se da Weishaupt nije slučajno izabrao taj datum prvog svibnja, već da on simbolički predstavlja nastavak progona kršćana koji je završio na taj datum abdikacije rimskog cara Dioklecijana.
Čak i ime osnivača ima simboličko značenje: doslovno prevedeno, Adam znači « prvi čovjek», dok Weishaupt znači « mudra glava».
Oko sebe je okupio približno dvije tisuće plaćenih sljedbenika kojima je obećao svjetsku moć.
To su bili pripadnici intelektualne elite, pokrivajući razna područja književnosti, znanosti, ekonomije.
Weishaupt je uložio mnogo truda kako bi se na sveučilištima odgojili budući članovi Iluminata, umno pogodni za njegove ciljeve.
Stoga bi odabrani i talentirani učenici dobili stipendije za takvu obuku.
Glavni cilj Iluminata bio je ukidanje monarhije (i svakog drugog oblika tradicionalne vlasti), privatnog vlasništva, patriotizma, institucije braka i svih religija*.
Svima koji rade ka tom cilju bila su dozvoljena sva sredstva.
Regrutiranje članova bio je lak posao.
Mnogi su od njih bili plemićkog podrijetla – barun Xavier von Zwack, Adolf von Knigge, Alexandar Radischev, Claudio Manuel da Costa, J.W.Goethe i W.A.Mozart.
Ubrzo nakon osnivanja, Weishaupt je shvatio kako je najbolji put za provođenje svojih planova infiltracija članova Iluminata u masonske lože.
Masoni su u to vrijeme bili utjecajno polutajno društvo koje je u svojim redovima okupljalo elitne ljude.
Infiltracija u masonske lože imala je dvije prednosti: pošto su za društvo masona svi znali ali su njihovi obredi bili tajni, Weishaupt je računao na to da će njegovi planovi biti obavijeni velom tajnosti, ali javnost na njih neće obraćati pozornost jer je navikla na masone.
Drugo, pošto su mnogi masoni bili utjecajni ljudi, oni bi se lako unovačili za iluminatske ciljeve.
Tihi « puč» je izvršen učinkovito. Weishaupt je, zajedno s kolegom masonom Kniggeom (koji je već odavno namjeravao centralizirati slobodno zidarstvo) unovačio brojne iluminate iz najviših redova masona.
Prema hijerarhiji masona Weishaupt je organizirao i svoje tajno društvo.
Postojale su tri klase: Nursery, koja se sastojala od Pripravnika,
Početnika, Minervala i Iluminatusa minora. Druga, Masonska klasa, je sadržavala stupnjeve Iluminatus major i Iluminatus dirigens.
Treća klasa, zvana Misteriji, bila je podijeljena u Niže (Prezbiter i Regent) i Više misterije (Magus i Rex).
U najnižoj klasi napredovanje se postizalo pisanjem znanstvene disertacije, napredovanje u srednjoj klasi bilo je slično masonskim ritualima inicijacije, dok za najviše klase nema pisanih dokumenata.
Kao što je već napomenuto, glavni cilj iluminata bio je uništiti vlast, a posebno religiju.
Weishaupt je vidio ljudski razum kao jedini autoritet, a religiju kao zapreku razuma.
Povlačeći analogiju s dijelovima Biblije, usvrdio je kako je njegova organizacija poput ploda drveta spoznaje dobra i zla.
Ono što je biblijski Bog uskratio čovjeku, to Weishauptova « religija» nudi svojim sljedbenicima, zajedno sa svjetskom moći.
Dok tradicionalna religija tvrdi da je čovjek a priori grešnik, Weishauptova je teza da čovjek u osnovi nije loš – religija i država su ti koji ga čine lošim.
Da bi se izišlo iz takvog stanja, valja koristiti razum.
Zbog takvih učenja Crkva je osudila iluminate štovateljima Sotone i oštro reagirala protiv njih.iluminati Iluminati su imali svoje kritičare (George Washington, opat Barruel, profesor Robinson), ali i ljude koji su smatrali udruženje masona i iluminata pozitivnim (Thomas Jefferson, Walter M. Fleming, Albert Mackey). (Manifold, 1998.) Iluminati su ubrzo infiltrirali svjetske vlade, a došli su i do Amerike.
Međutim, iako je Weishaupt bio briljantan intelektualac, nije imao sposobnosti velikog vođe.
Morao se suočiti s mnogo skandala i problema na mjestu Iluminatusa Rexa.
Prvi je prouzročila njegova ljubavnica koja je dobila njegovo dijete i prijetila da će ga prokazati javnosti.
Zatim je barun von Knigge, koji je odigrao veliku ulogu u stvaranju masonsko-illuminatskog saveza, tražio mjesto Weishauptovog suvladara, s čime se ovaj nije slagao pa je von Knigge napustio Red.
Neki pisci poput Herdera i Fichtea (članovi iluminata) zalagali su se za ujedinjenu Njemačku, što je bilo u suprotnosti s Weishauptovim planom ukidanja nacionalizma. Weishauptova arogancija i odbijanje da sluša svoje podređene stvorili su mu mnoge neprijatelje u vlastitim redovima.
No, 1784. bavarske su vlasti saznale za ovo društvo.
Glasnik koji je nosio planove iluminata poginuo je od udarca groma u oluji.
Dokumenti koje je imao uz sebe pronađeni su i proslijeđeni bavarskoj vlasti, koja je smjesta proglasila društvo ilegalnim.iluminati Weishaupt je morao bježati iz Bavarske na istok u Moskvu i naposljetku u gradić Gothu, gdje je i umro 18. studenog 1830.
Čak i njegova smrt ostala je nerazjašnjena.
Njegovi suradnici tvrde kako je iznenada umro dok je radio na hermetičnim magičnim spisima.
Međutim, njegovom smrću Društvo nije prestalo postojati, već je, naprotiv, dokumentirano još nekoliko generacija illuminatusa koji su nastavili raditi u tajnosti.
Teorija novog svjetskog poretka označava vjerovanje da neka organizacija (u ovom slučaju iluminati) teži ostvarenju centralizaciji svjetske politike, tj. stvaranju sekularne svjetske vlade.
Novi svjetski poredak ima totalitarno uređenje, a njegovi organizatori apsolutnu moć.
Neki od konkretnih ciljeva su ukidanje privatnog vlasništva i prava na posjedovanje oružja, svi izbori su kontrolirani od strane Ujedinjenih naroda, Ustav SAD-a zamijenjen Poveljom UN-a, ukidanje kućnog školovanja i uvođenje svjetskog kurikuluma. Iluminati ovom cilju pristupaju tajno.
Njihova metoda dolaska na svjetsku vlast nije vojnim putem ni javnom pobunom, već operiranjem iza kulisa.
Iluminati nikad ne istupaju javno; oni rade tajno – infiltriraju svoje članove u visoke položaje vlada moćnih država, koriste se podmićivanjem i ucjenama visokih dužnosnika kako bi oni provodili njihovu volju.
To je vladavina nevidljive ruke. Članovima iluminata nije cilj ostvariti svjetsku vladu za vrijeme njihovog života, već postupno obavljati pripreme i voditi svjetsku politiku ka centralizaciji, sa Ujedinjenim narodima kao stožerom svih operacija.
Manipulacija medijima ovdje ima glavnu ulogu, kao i postavljanje ključnih ljudi na čelo važnih organizacija.
Jedna metoda postizanja njihovih ciljeva u teoriji zavjere poznata je kao problem-reakcija-rješenje.
Ilustrirajmo to na primjeru UN-a. Nakon 2.svjetskog rata osnovan je UN kao organizacija koja će osigurati mir u svijetu kroz internacionalnu politiku i « svjetsku policiju».
Vjeruje se da su iluminati bili ti koji su potaknuli svjetske ratove (problem).
Svjetska je populacija reagirala na te ratove (reakcija) težnjom da se osnuje institucija koja će regulirati ratove.
Stoga su iluminati kreirali rješenje, tj. UN. Teoretičari zavjera smatraju Ujedinjene narode institucijom koja će ostvariti novi svjetski poredak.
Već poznata činjenica da je David Rockefeller (multimilijarder i ime koje se često povezuje s iluminatima) donirao zemljište za Zgradu UN-a daje povoda raznim nagađanjima.
Ujedinjeni narodi organizacija je sa svjetskim utjecajem.
Europska unija ima istu svrhu kao i UN: ujediniti europske države pod zajednički Ustav i valutu.
Time svaka država ima manje moći koja se sve više sakuplja u rukama elite.iluminati Službeni simbol iluminata bila je danas vrlo poznata piramida, preuzeta od masona.
Taj simbol predstavlja piramidu na čijem se vrhu nalazi oko okruženo svjetlosnim zrakama.
Već je ranije napomenuto kako je Weishaupt bio fasciniran misterijem Velike Piramide u Gizi.
Moderni simbolozi smatraju da je piramida staroegipatski okultni simbol koji predstavlja konvergenciju prema vrhuncu prosvjetljenja.
U ovom slučaju taj je vrhunac  « oko koje sve vidi», zvano još i « trinacria».
Weishaupt je vjerovao da će najinteligentniji čovjek zauzeti mjesto oka i vladati pomoću apsolutne moći i razuma.
To je poganski simbol koji je Weishaupt preuzeo jer simbolički označava sposobnost njegovog reda da sve nadzire.
Može se zaključiti kako je cjelokupni simbol prosvjetljenja odabran zbog iluminatskih ciljeva da rasprše mit religije i dovedu svjetlo uma i znanosti.
Natpis « Novus Ordo Seclorum» na latinskom znači « novi sekularni poredak», što se slaže s iluminatskom idejom sekularne države.
Njihova izvorna vjerovanja zapravo su svojevrsna kompilacija učenja raznih mističnih grupa kroz povijest.
Iluminati su prihvatili tantričke vježbe za meditaciju koje koriste umu i tijelu.
Također su prakticirali metode i koncepte muslimanskog kulta Asasina, kao i one različitih gnostičkih kršćanskih skupina.
Iako je prvi i najvažniji cilj iluminata bio svjetska dominacija, oni su imali i druge aspiracije.
To su bile transcendentalna iluminacija (oslobađanje uma od svih ovozemaljskih okova), besmrtnost te apsolutno znanje i moć.
Da bi to postigli, intenzivno su proučavali stare magijske spise i bavili se metodama astralne projekcije.

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]