Jagode mjesečarke i njihov učinak na naše tijelo

Jagode mjesečarke, kad je ovo voće u pitanju ne treba se suzdržavati, uvrstite ih u svakodnevni jelovnik i imat ćete mnoge koristi.
Jagode mjesečarke pripadaju porodici Rosaceae (ruže), a upravo zbog svoje crvene boje i zanimljivog srcolikog oblika bile su simbol Venere, mitološke božice ljubavi.
Jedino su voće čije se sjemenke ne nalaze unutar ploda, nego izvan njega.
Za sve one koji vole uživati u slatkom, jagode mjesečarke su idealan odabir.
Dodajte ih u omiljene kolače ili ih jednostavno prelijte čokoladom ili šlagom i dobit ćete vrlo ukusnu slasticu.
Ono što je najvažnije kod jagoda mjesečarka spadaju u zdrave namirnice, zbog bezbroj pozitivnih učinaka na zdravlje. Ne nose uzalud titulu kraljice zdravlja.
Sadrže čak 90 % vode, siromašne su šećerom te su prirodni antioksidans, a u 100 g sadrže svega 35 Kcal.
Vrlo su bogate vitaminima C i A, vlaknima te željezom, a čak sadrže i manje količine Omega 3 masnih kiselina.


 Protiv upala za jači imunitet

Upravo su jagode mjesečarke jedan od najboljih prirodnih anelgetika, pa umjesto za tabletom posegnite za zdjelicom svježih jagoda i na prirodan se način riješite boli.
Zahvaljujući protuupalnim i antibakterijskim svojstvima, jagoda ublažava sve upalne procese, bolove u mišićima, pa čak i snižava temperaturu.
Duža konzumacija jagoda pomoći će vam kod oslabljenog imuniteta i izliječiti anemiju.
Također su korisne i kod bolesti žuči, jetre, reume, bubrežnog kamenca, ali i povećanog kolesterola te krvnog tlaka.


Jagode mjesečarke za ljepotu

Ako vam ovi razlozi nisu bili dovoljni da posegnete za jagodama, razveselit će vas informacija da se koriste i u postizanju savršenog izgleda.
Osim što su dobre u borbi protiv viška kilograma jer ubrzavaju metabolizam, jagode mjesečarke smanjuju i nakupljeni celulit, a redovita će konzumacija ubrzati cirkulaciju i pomoći u borbi protiv vječnog neprijatelja većine žena.


Bogate su kolagenom, koji je glavni u borbi protiv bora.

Upravo on vraća vašoj koži elastičnost i savršen ten.
Jagode vraćaju i savršen osmijeh, ako imate zubne naslage samo ih trljajte svježim jagodama i rezultat bi vas mogao iznenaditi.
Postoje davna narodna vjerovanja kako je upravo jagoda afrodizijak.
Legenda o ovom voću govori da ćete se, ako dvostruku jagodu podijelite na pola i pojedete je s osobom suprotnog spola, smrtno zaljubiti jedno u drugo.
U današnje vrijeme često se susrećemo sa temama gluten i intolerancija na gluten, zdrava prehrana itd. Dali je to stvarno tako i da li je to sve što se piše istina? Pročitajte članak mitovi o bezglutenskoj prehrani!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK