Kako se riješiti stresa na jednostavan način?

Stres je postao naša – svakodnevica. Živimo u svijetu i vremenu koji sve češće i sve snažnije izazivaju tjeskobu, neizvjesnosti i nesigurnosti kojima smo okruženi djeluju na naš organizam, hormoni „tuku“ po adrenalinu, raste krvni tlak, nerijetko nas hvata strah, ponašamo se neprepoznatljivo…
Stres je postao i dijelom naše „kulture življenja“ – sve je u znaku napetosti, povećanih zahtjeva, iznuđene „utrke“, medijskih pritisaka koji čak i žive od proizvodnje stresa. Gotovo da smo dostigli točku na kojoj čak i zvuk jutarnje budilice izaziva stres!
Doista, kada ste se posljednji put probudili odmoreni, smireni i bezbrižni?
Vrlo je često pred nama događaj – ispit, nastup, putovanje… – koji, svjesno ili nesvjesno, uzrokuje stres. Još češće, stres mogu izazivati i zdravstvene tegobe. No, da bismo se sa stresom mogli „nositi“, najvažnije je pronaći prave uzroke, usredotočiti se i „ući pod kožu“ problema i tek tada krenuti u bitku za razgradnju stresa. Pritom, moj je savjet – ne upuštajte se u tu bitku isključivo sami.

Kako se riješiti stresa ?

Prijatelji pomažu, otvoreni razgovor pomaže, put do srca problema ponekad je put uz pomoć pružene ruke.
Naravno, koriste i savjeti terapeuta, pomaže sve što će nam otkriti izvor stresa, jer to je naša polazna točka za njegovo suzbijanje. Uzgred, još jedan moj savjet – koliko god možete, nastojte se kloniti tzv. antistresnih medicinskih preparata, jer ulazak u taj začarani krug nerijetko se pretvara u spiralu bez kraja.
Naravno da ne trebamo živjeti pod stresom.
Naravno da bi oslobađanjem od stresa, kakvi god da su mu uzroci – obiteljski problemi, posao, odnosi s prijateljima, nečija smrt… – naš život postao kvalitetniji. Moguće je, uvjeravam vas, promijeniti taj začarani krug u kojemu stres izaziva tjeskobe, tjeskobe pojačavaju stres, stres obnavlja tjeskobe…
Dakle, kad je uzrok utvrđen i prepoznat, krenite u razgradnju stresa.
Jedna od vrlo učinkovitih tehnika kako se riješiti stresa istodobno je i najjednostavnija metoda sprečavanja i ublažavanja stresa.  ESR (Emotional Stress Relief) tehnika je koja nas poučava kako se štetno djelovanje stresa na jednostavan način može smanjiti i kako harmonizirati energiju.
Mozak može biti kreativan i smišljati nova rješenja bez uplitanja osjećaja kao što su ljutnja, bijes, strah…koji uglavnom dolaze iz „prošlosti“, iz nekog sjećanja, iz prethodnih događaja – cilj je, dakle, razgradnjom stresa uzrokovanog ranijim događajima osloboditi novu energiju za sadašnjost.
Kako se riješiti stresa ESR tehnikom? U osnovi, ona nam pomaže da potaknemo protok krvi u mozak, jer to pridonosi stabilizaciji organizma i naših misli.
Postoje razne neuro-vaskularne točke na ljudskoj glavi koje utječu na naše zdravstveno stanje, ponašanje, reakcije. Otkrivene su još početkom prošlog stoljeća, a brojni su kiropraktičari potvrdili pozitivno djelovanje odgovarajućeg pritiska na te točke.
Uostalom, tko nije primijetio da se ljudi, u prigodi kakvih teških situacija ili kad naprosto žele „dobro razmisliti“ najčešće „hvataju za glavu“, odnosno stavljaju ruku na čelo?
Ta podsvjesna ljudska reakcija jasno upućuje na te refleksne točke, osobito na one dvije ponešto izbočene na lijevoj i desnoj strani našeg čela.
Dodirom, laganim pritiskom i masažom tih točaka automatski se pojačava dotok krvi u mozak, izaziva opuštanje i ublažava razina stresa.
Kako se riješiti stresa te kako primijeniti ovu jednostavnu tehniku: povucite se, dakle, na neko tiho mjesto, sjednite ili legnite, zatvorite oči, spojite kažiprst i srednji prst i njima nježno pritisnite te dvije točke, istodobno razmišljajući o uzroku vaše stresne situacije… i činite to sve dok se potpuno ne opustite i dok ne osjetite da više, zapravo, i ne možete misliti na uzrok stresa jer je postupno nestao onaj izvorni negativni naboj.

Pogledajte kratak video kako se riješiti stresa ovom tehnikom!

Za više informacija o tome kako se riješiti stresa pomoću bioenergije,  pročitajte u članku Depresija i prirodno liječenje ili me slobodno kontaktirajte ovdje…
piše: krenizdravo.com

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]