Tema članka: Karma značenje / Što je karma

Karma značenje i vrste koje su poznate”

U ovom članku pokušati ću vam pojasniti što je karma i koje vrste karme postoje. Do kraja članka trebali bi razumjeti kako promijeniti vašu kramu s onime što radimo u svakodnevnom životu. Stara poslovica govori: kako zračiš, tako privlačiš! Pa krenimo!

Karma i sudbina imaju različito značenje; sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama, dok je karma uz ono što nam je suđeno i dio naše vlastite odgovornosti.

Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili djela, to ćemo dobiti nazad, ako ne u ovom životu, onda u sljedećem.

Kroz našu slobodnu volju i naša djela stvaramo dobru karmu, jednako kao i onu lošu.

Postoje osobe koje se sjećaju svojih prijašnjih života. Ova pojava je najčešća kod male djece, s godinama bilijedi i ostaje zaboravljena.

VRSTE KARME

Karma značenje – Sanchita karma

Karma koju smo stvorili našim djelovanjem u prošlim životima. Ona obilježava našu karmu u ovom životu, kao i mogućnosti za našu budućnost u njemu.

Karma značenje – Prarabdha karma

Dio Sanchita karme koji je nastao u ovom životu zbog našeg djelovanja u prošlim životima.

Ovu karmu susrećemo svakodnevno.

Ako ne možemo promijeniti sudbinu u ovom životu, koju nam je donijela Prarabdha karma, onda možemo mantra tehnikom utjecati na naše tjelesno i duhovno postojanje i tako promijeniti djelovanje Prarabdha karme.

Karma značenje – Agami karma

Dolazi od onih naših djela u ovom životu koja imaju utjecaja na sljedeće reinkarnacije.

Ovu karmu možemo usporediti sa sjemenkama i onom narodnom: “kako si posijao, tako ćeš i žeti”.

Primjerice, ako ste u ovom životu bili pobožni, to znači da ćete u sljedećem životu nastaviti s vašom pobožnošću tamo gdje ste stali u ovom životu.

Ili, ako ste u ovom životu nekoga ubili, onda u sljedećem životu možete očekivati uzvrat – možda od te iste osobe (duše), a možda neke druge.

Karma značenje – Kriyamana karma

To su reakcije u ovom životu na ono što radimo.

Naziva se “Instantna karma” , a znači da, ako vas netko udari ili vam nanese zlo, postoji velika vjerojatnost da će mu karma to isto ili još jače vrati.

Čak i kad kažemo da više ne želimo stvarati ni dobru ni lošu karmu, to znači da više ne bismo smjeli djelovati i da tako možemo zaustaviti kolo ponovnog rođenja i smrti ili takozvane reinkarnacije.

Ali ako ne djelujemo, onda još uvijek na neki način moramo živjeti našu sudbinu zapisanu u zvijezdama kako bismo uspjeli zaustaviti kotač karme ili ponovnog rođenja i smrti.

Više detalja i pojedinosti o karmi možete pročitati u našem tekstu karma i zakoni koje moramo poštivati!.

Tema članka: Karma značenje / Što je karma

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]