Kućne navike, gomilanje stvari i nered štetno utječu na osnovne životne funkcije u nekom prostoru.
Filozofija stanovanja feng shui preporučuje da se određene zone u stanu raščisti i nastavi održavati čistima i urednima.
Koncepcija čistoće u filozofiji feng shui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mjesto, popravke pokvarenoga, bacanje nepotrebnoga, neupotrebljivoga i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili što ne koristimo dulje vrijeme.
Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuje neorganizirano, kaotično razmišljanje, a posljedično i jednu nevolju za drugom.
Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu …
Tako šaljemo dvije poruke svom mozgu i svom životu: da ne vjerujemo u sutra, i da mislimo kako novo i bolje nije za nas.
Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osjećaja, neće biti mjesta za nove mogućnosti.
Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih uslijed osjećaja nesigurnosti.
Što nam je zaista potrebno da bismo se osjećali sretno i sigurno i koliko smo svjesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?
Stvari ispod kreveta snažno će remetiti naše zdravlje, a potreba da se stvari redaju na police (osobito one iznad radnih stolova i kreveta) izazvat će konstantnu strepnju od nečega neočekivanog.
Kada pretrpamo centar, sjeveroistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije gušterače, želuca ili slezene.
Nered na zapadu ili sjeverozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontroliranosti, a pluća i debelo crijevo postaju osjetljiva točka.
Pretrpan sjever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo svoje osjećaje, donosi strahove i probleme s mjehurom i bubrezima.
Istok i jugoistok će na gomilanje stvari uzvratiti neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim bijesom, ali i disfunkcijom jetre ili žučnog mjehura.
Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog crijeva i imunološkog sustava.
Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, vjerujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe.
Tema: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

Svidio Vam se članak: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti?

Podijelite ga s prijateljima!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK