Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

Kućne navike, gomilanje stvari i nered štetno utječu na osnovne životne funkcije u nekom prostoru.

Filozofija stanovanja feng shui preporučuje da se određene zone u stanu raščisti i nastavi održavati čistima i urednima.

Koncepcija čistoće u filozofiji feng shui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mjesto, popravke pokvarenoga, bacanje nepotrebnoga, neupotrebljivoga i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili što ne koristimo dulje vrijeme.

Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuje neorganizirano, kaotično razmišljanje, a posljedično i jednu nevolju za drugom.

Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu …

Tako šaljemo dvije poruke svom mozgu i svom životu: da ne vjerujemo u sutra, i da mislimo kako novo i bolje nije za nas.

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osjećaja, neće biti mjesta za nove mogućnosti.

Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih uslijed osjećaja nesigurnosti.

Što nam je zaista potrebno da bismo se osjećali sretno i sigurno i koliko smo svjesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?

Stvari ispod kreveta snažno će remetiti naše zdravlje, a potreba da se stvari redaju na police (osobito one iznad radnih stolova i kreveta) izazvat će konstantnu strepnju od nečega neočekivanog.

Kada pretrpamo centar, sjeveroistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije gušterače, želuca ili slezene.

Nered na zapadu ili sjeverozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontroliranosti, a pluća i debelo crijevo postaju osjetljiva točka.

Pretrpan sjever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo svoje osjećaje, donosi strahove i probleme s mjehurom i bubrezima.

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari uzvratiti neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim bijesom, ali i disfunkcijom jetre ili žučnog mjehura.

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog crijeva i imunološkog sustava.

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, vjerujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći ispuniti te potrebe.

Tema: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti

Svidio Vam se članak: Kućne navike koje privlače siromaštvo i bolesti?

Podijelite ga s prijateljima!

Možda će vam se svidjeti