Vitamin b17 dolazi prvenstveno u sjemenkama bobičastog, jabučastog i koštičavog voća (marelice, breskve, nektarine, šljive, višnje, jabuke) te u grahoricama, prosu, djetelini i dr.

Prema kemijskoj građi, amigdalin je bimolekularni spoj šećernih spojeva benzaldehida i cijanida.
Zanimljivo je da je to jedini spoj kojeg po alternativnoj klasifikaciji svrstavaju u vitamine “B skupine ” koji nije prisutan u pekarskom kvascu.
Otkivanje laetrila možemo zahvaliti Dr. Emestu Krebsu.

Njegova je teorija bila da trofoblasti (stanice koje se razvijaju na početku oplodnje) koje inače uništi enzim kimotripsin, prežive i više godina poslije, a u slučaju da gušterača više ne radi ispravno, iz ovih se stanica mogu razviti tumori.
Laetril se sastoji od 2 molekule glukoze, od molekule benzaldehida i cijanidne molekule kao korijena. 

Molekule glukoze zamijene se u tijelu s glukuronskom kiselinom.

Ovaj proces ima negativan učinak na stanice raka ali ne i na zdrave stanice, jer enzim glukuronidaza, koji se pojavljuje u visokim koncentracijama u stanicama raka, cijepa glukuronsku kiselinu te se odvajaju benzaldehid i cijanid koji zapravo ubija stanice raka.

S konzumacijom ulja (laetril Vitamin b17) treba biti jako oprezan i uzimati ga u točno određenim količinama, jer u sebi sadrži cijanidnu komponentu i prirodne enzime poput beta-glukozidaze koji amigdalin razgrađuju na toksične spojeve tijekom stajanja namirnice.

Dokazano je da ta kombinacija spojeva u kontroliranoj količini utječe na uništavanje tumorskih stanica.
Reakcije kod uzimanja laetrila mogu biti: mučnina, stezanje u prsima i osjećaj gušenja, nemir, vrtoglavica, zbunjenost, glavobolja, grčevi, pjena na ustima, proljev, nepravilan i ubrzan srčani ritam.

Ako se pojavljuju ove kontraindikacije, količina ulja koju uzimate veća je od dozvoljene ili organizam nije prihvatio takav način liječenja te sa uzimanjem ulja treba prestati.
Nalazite se na web stranici s temom : Vitamin b17

Svidio vam se članak: Vitamin b17?

Podijelite ga s prijatejima!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]