Lycium – Stanovnici Azije već više tisuća godina koriste plod lycium barbarum i slatkog korijena u cilju održavanja zdravlja.

Na osnovi ove tradicije, kompanija Forever Living Products je u jednom proizvodu objedinila dvije biljke.

Ove su dvije biljke možda sa najduljom povijesti i najbogatijom dokumentacijom među onima koje Forever Living ima i protežu se više tisućljeća unatrag, posebno u Aziji, gdje liječnici ove dvije biljke preporučuju za liječenje mnogih bolesti.


Lycium Barbarum:

Proizvod se priprema od ploda žbunaste listopadne biljke.

Plod je narančasto-crvene boje i sadrži zadivljujuće količine aktivnih tvari, uključujući velike količine aminokiselina, beta karotena, vitamina, polisaharida, ugljikohidrata, masti, proteina i antioksidansa.

Duga tradicija potvrđuje njezinu efikasnost i upotrebljava se protiv starenja, za jačanje organizma, poboljšanje vida i ljepote kože – u te svrhe Kinezi lycium koriste već više od 2000 godina.

Uspješno su je koristili i u tretiranju opekotina, čireva, smrzotina.

Čisti krv, regenerira stanice organizma iznutra prema van, popravlja oštećenja od slobodnih radikala.

U današnje vrijeme koristi se i za otklanjanje nuspojava kod kemoterapije i zračenja te pomaže kod liječenja tumorskih oboljenja.

Licoris (kineski slatki korijen lycium) ljekovita je biljka koja se najčešće preporučivala u Kini, a u moderna je vremena jedna od najtraženijih biljaka.

U posljednjih je nekoliko desetljeća objavljeno više od 100 znanstvenih radova o licorisu.

Ustanovljeno je da sadrži više od 150 kemijskih spojeva koji imaju ulogu u očuvanju optimalnog zdravstvenog stanja: aminokiseline, beta karoten, vitamine, polisaharide, ugljikohidrate, masti, proteine i dr. FLP proizvod ne koristi cijelu biljku, već njezin ekstrakt koji sadrži korisne flavonoide.

Forever Lycium Barbarum Plus je kao antioksidant 40 puta jači od C vitamina i 100 puta jači od E vitamina.

Lycium preporučujemo za popravljanje oštećenja prouzrokovanih djelovanjem slobodnih radikala i za jačanje regenerativne sposobnosti našeg organizma, kao i za obnavljanje našeg organizma koje se odvija iznutra prema van.

Antioksidansi imaju veliku ulogu u našem organizmu.


Lycium Barbarum primjenjuje se kod:
– svih vrsta raka tumora i karcinoma
– upala bubrega, jetre i prostate
– trovanja lijekovima i drogama
– alkoholne ovisnosti
– opekotina i smrzotina
– poboljšava vid
– sprečava nuspojave kod kemoterapije i zračenja
– svih mioma i cista
– leukemije
– u ginekologiji
– jačanja organizma
– regenerira tkivo iznutra
– usporava starenje.

Plod se koristi u staroj Kini već stoljećima; Lycium Barbarum je pokazao da se sa upotrebom značajno poboljšava ten i da pomaže u održavanju energije i dobrog  vida.

Forever  Lycium Plus dijetetski je dodatak koji sadrži antioksidanse, bioflavonoide i druge korisne tvari.

Lycium je poznat u Kini kao “yin tonik”, s mnogim tradicionalnim koristima za održavanje dobrog zdravlja.

Slatki se smatra najčešće korištenom biljkom u Kini.

Sastoji od preko 150 različitih spojeva, koji su pokazali mnoge pozitivne učinke.

Najčešće se upotrebljava kao komplementarna biljka, a njegova je glavna funkcija da izvede najbolje korisne učinke drugog bilja.

Idealni suputnik za Lycium.

Licorice Extract flavonoida koncentrirani je oblik slatkih bioflavonoida.

Proizveden je u skladu s postupkom koji uklanja većinu glycyrrhizina i intenzivno slatku komponentu sladića, za koju se  pokazalo da proizvodi neželjene popratne pojave.

Na temelju modernih studija, licorice bioflavonoidi su među najjačim antioksidansima otkrivenim do danas (Lycium Barbarum).

Najvažnije je djelovanje antioksidativno, koje pomaže kod pojave tumora te je kao takav još od davnina poznat u kineskoj medicini.
To potvrđuju i brojne svjetske studije koje su u zadnjih desetak godina radile istraživanja:

Europski časopis farmakologije u 5.mj. 2003. objavljuje studiju Gan Lu i suradnika.
Produkcija citokina ključni je moment u inicijaciji i regulaciji imunog odgovora.

Mnoge se supstance upotrebljavaju kako bi modulirale produkciju citokina, a time i imuni odgovor kod mnogobrojnih bolesti, na primjer kod karcinoma.

Interleukin-2 i tumor necrosis factor-alfa dva su vrlo važna citokina u antitumorskom imunom odgovoru, tj. pri obrani organizma od tumora.

Studija pokazuje da davanjem sastojka Lycium barbaruma, polisaharid-protein kompleksa LBP (3p), dolazi do pojačane ekspresije interleukin-2 i tumor necrosis factor-alfa i na nivou mRNA i na proteinskome nivou.

To se dešava u direktnoj ovisnosti o dozi LBP (3p) i time se zaključuje da on može inducirati imuni odgovor i imati mogući terapeutski učinak kod malignih bolesti.

1991. godine je Institut za karcinom , Yinchuan, Kina, objavio  da je učinak radioterapije kombinirane sa Lycium barbarum polisaharidima (LBP) kod tretmana Lewis karcinoma pluća bolji nego kod same primjene radioterapije.

Pročišćena komponenta lycium barbarum polisaharida LBP-X testirana je i prikazano je da inducira značajnu prilagodljivost na fizičke napore, pojačava otpornost na umor i ubrzava njegovu eliminaciju.

LBP-X pojačava depoe glikogena u mišićima i jetri, pojačava aktivnost LDH i pojačava blood urea nitrogen (BUN) nakon krajnjih napora, ubrzavajući njegovu eliminaciju poslije toga.

Doza od 10 mg/kg/dan bila je najoptimalnija u odnosu na pet testiranih doza na Institutu za higijenu medicinskog fakulteta Wuhan, Kina. Rezultati su objavljeni u 3. mj. 2000. godine.

Lycium barbadum

Kineski naučnici u 11.mj.2003. godine pokazuju da polisaharid lycium barbarum (LBP) ima protektivni učinak na testikularne ćelije, oštećene oksidacijom hidrogen peroksidom (H2O2).

Testikularne ćelije bile su jedan sat izložene različitim koncentracijama LBP-a prije nego što su tretirane sa 100 mmol/L H2O2 u trajanju od 25 minuta.

Prikazano je da LBP čisti slobodne radikale i zadržava oštećenje genetskog materijala DNA testikularnih ćelija uzrokovanog oksidativnim stresom.

Naučnici Odjela interne medicine iz Ho-Ping bolnice u Taiwanu u studenom 2003. prikazuju u “Phitomedicine” časopisu mogućnost regulacije aktivnosti MAO -B od strane Lycium Barbaruma, što je od krucijalne važnosti u tretmanu neurodegenerativnih bolesti.

Inače Monoamin oksidaza – MAO, katalizira oksidativnu deaminaciju biogenih amina, što je udruženo s otpuštanjem H2O2.
Postoje 2 podtipa, MAO-A i MAO-B. Zaključuje se da je Lycium koristan za odlaganje i prevenciju progresivnih degenerativnih procesa uzrokovanih neurološkim bolestima.

Glavna bolnica kineskih zračnih snaga u Pekingu, Kina, provela je 2002. godine ispitivanje antiupalnog djelovanja sastojaka koji se upotrebljavaju u kineskoj tradicionalnoj medicini.

Prikazan je velik i značajan učinak  koji bobice Lyciuma imaju  u smanjivanju otoka i artritičnih upalnih promjena na zglobovima.

Nadam se da sam vam uspio barem djelomično predočiti ovu nevjerojatnu biljku!

Ako smatrate da bi vaše prijatelje zanimala ova informacija, Podijelite ovaj post sa prijateljima

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]