Najveći mitovi o dijetama bez glutena

Prije nego što počnete s mitovima (i nekim činjenicama) o prehrani bez glutena, trebamo naglasiti da je takva dijeta nužna za ljude i osobe s celijakijom i osjetljivošću na gluten.
Prvi je stanje u kojem gluten uzrokuje štetne reakcije stanice i može dovesti do ozbiljne situacije. Drugi je ako vaše tijelo ne podnosi gluten, ali krajnji učinak nije tako ozbiljan kao celijakija.
U oba je slučaja rješenje bezglutenska dijeta.


Gubitak težine i zdraviji način života

Većina modernih zdravstvenih časopisa potaknut će vas da konzumirate hranu bez gluten jer ćete izgubiti tjelesnu težinu i bit ćete u boljoj fizičkoj kondiciji.
Takve tvrdnje nisu dokazane nikome tko nije osjetljiv na gluten.
Ako se Vaša trenutna prehrana vrti oko tjestenina, kruha i kolačića, a vi ćete se prebaciti na prirodnu bezglutensku hranu kao što je povrće, voće, jaja i mlijeko – naravno da ćete dobiti zdraviji organizam i izgubiti tjelesnu težinu, ali razlog nije gluten. Sirova hrana jedna je od boljih opcija koja vam može pomoći u zdravijem načinu života.
Ako nemate zdravstvenih problema, svakako vam preporučujem raznoliku prehranu i eventualno jednom godišnje napraviti detox organizma, kako biste otklonili štetne sastojke koje smo nataložili u našem tijelu.


Manje glutena = zdraviji želudac!

Još jedan mit koji je propao.
Prema nekim istraživanjima, ako se ukloni gluten iz prehrane, vaš će se imuni i zdravstveni sustav značajno poboljšati.
Naravno, ali samo ako ste osjetljivi na gluten.
Nije potrebno potpuno izbacivanje glutena kako biste se osjećali bolje i zdravije. Ako nemate intoleranciju na gluten, samim smanjivanjem količine glutena koju unosite olakšat ćete probavu i osjećati se bolje.[better-ads type=”banner” banner=”10972″ campaign=”none” count=”2″ columns=”1″ orderby=”rand” order=”ASC” align=”center” show-caption=”1″][/better-ads]


Hrana bez glutena zdravija je od ostale

Isti časopisi i kompanije koji pokušavaju nametnuti konzumaciju hrane bez glutena u naš će mozak staviti ovu informaciju: hrana bez glutena je zdravija!
Budući da proizvođači prilikom proizvodnje hrane ne mogu koristiti zrna koja sadrže gluten kao što je npr. pšenica , moraju ih zamijeniti.
Sjajan način da se napravi takva zamjena jest dodavanje masti i šećera – više nego prije. Što u većini slučajeva nije dobro za naš organizam, ali – nakon što se postavi oznaka “bez glutena” – ovi proizvodi puno jednostavnije pronalaze svoje kupce.
Savjetujem da pročitate deklaraciju (sastav), kako biste se uvjerili da je to stvarno tako kako piše na naslovnoj etiketi.


Bez alkohola

Ako ste osjetljivi na gluten, trebali biste smanjiti neke od napitaka koje smo navikli konzumirati.
Pivo je vjerojatno najveći neprijatelj dijeta bez glutena i trebamo ga izbaciti iz prehrane.
Više informacija o ovoj temi pročitajte u knjizi ‘Osnove bezglutenske dijete’, koju možete besplatno preuzeti u nastavku članka.


 BESPLATNO PREUZMITE E-KNJIGU I RECEPTE

OSNOVE BEZGLUTENSKE DIJETE I PREHRANE

Bezglutenska dijeta Postoje stotine namirnica koje štete vašem organizmu i jednako toliko onih koje koriste vašem organizmu, te sam zato svim posjetiteljima stranice odlučio pokloniti posebnu knjigu o bezglutenskoj dijeti i prehrani.
Sve što trebate znati o ovoj prehrani i dijeti! Dozvoljene namirnice, zabranjene namirnice, recepti i još mnogo toga
Kliknite na gumb u nastavku, povežimo se na Facebook Messengeru i besplatno preuzmite E-knjigu.
Redovna cijena knjige iznosi 199,00 kn.


Preuzmite E-knjigu potpuno besplatno u vašem messengeru!


 Ako vam se svidio članak ili smatrate da bi to zanimalo vaše prijetelje, slobodno ga podijelite na drušvenim mrežama!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]