Mitovi o dijetama bez glutena » Belosa 🌀 Info

Mitovi o dijetama bez glutena

Najveći mitovi o dijetama bez glutena

Prije nego što počnete s mitovima (i nekim činjenicama) o prehrani bez glutena, trebamo naglasiti da je takva dijeta nužna za ljude i osobe s celijakijom i osjetljivošću na gluten.

Prvi je stanje u kojem gluten uzrokuje štetne reakcije stanice i može dovesti do ozbiljne situacije. Drugi je ako vaše tijelo ne podnosi gluten, ali krajnji učinak nije tako ozbiljan kao celijakija.

U oba slučaja, bezglutenska dijeta je rješenje.


Gubitak težine i zdraviji način života

Većina modernih zdravstvenih časopisa će vas potaknuti da konzumirate hranu bez glutena jer ćete izgubiti tjelesnu težinu i bit ćete u boljoj fizičkoj kondiciji.

Takve tvrdnje nisu dokazane nikome tko nije osjetljiv na gluten.

Ako se Vaša trenutna prehrana vrti oko tjestenina, kruha i kolačića, a vi ćete se prebaciti na prirodnu bezglutensku hranu kao što je povrće, voće, jaja i mlijeko – naravno da ćete dobiti zdraviji organizam i izgubiti tjelesnu težinu, ali razlog nije gluten. Sirova hrana je jedna od boljih opcija koja vam može pomoći u zdravijem načinu života.

U koliko nemate zdravstvenih problema, svakako vam preporučam raznoliku prehranu i eventualno jednom godišnje napraviti detox organizma, kako bi otklonili štetne sastojke koje smo nataložili u našem tijelu.


Manje glutena = zdraviji želudac!

Još jedan mit koji je propao.

Prema nekim istraživanjima, ako se ukloni glutin iz prehrane, vaš će se imuni i zdravstveni sustav značajno poboljšati što će rezultirati boljim i zdravim načinom života.

Naravno, ali samo ako ste osjetljivi na gluten.

Nije potrebno potpuno izbacivanje glutena kako bi se osječali bolje i zdravije. U koliko nemate intoleranciju na gluten, samim smanjivanjem količine glutena koju unosite ćete olakšati probavu i osječati se bolje!


Hrana bez glutena je zdravija od ostale

bezglutenska prehranaIsti časopisi i kompanije koji pokušavaju umetnuti modu bez glutena u naš mozak će staviti ovu informaciju – hrana bez glutena je zdravija!

Budući da proizvođači ne mogu koristiti zrna koja sadrže gluten kao što je pšenica kada proizvodi neku hranu, moraju ih zamijeniti.

Sjajan način da se napravi takva zamjena je dodavanje masti i šećera – više nego prije. Što u većini slučajeva nije dobro za naš organizam ali nakon što se postavi oznaka “bez glutena” puno jednostavnije pronalazi svoje kupce.

Savjetujem da pročitate deklaraciju (sastav), kako bi se uvjerili da je to stvarno tako kako izgleda na naslovnoj etiketi.


Bez alkohola

U koliko ste osjetljivi na gluten, trebali biste smanjiti neke od napitaka koje imamo u navikama.

Pivo je vjerojatno najveći neprijatelj dijeta bez glutena i mora ga ukloniti.

Više informacija o ovoj temmi pročitajte u knjizi osnove bezglutenske dijete, koju možete besplatno preuzeti u nastavku članka.


 BESPLATNO PREUZMITE E-KNJIGU I RECEPTE

OSNOVE BEZGLUTENSKE DIJETE I PREHRANE

Bezglutenska dijetaPostoje stotine namjernica koje štete vašem organizmu i stotine namjernica koje koriste vašem organizmu, iz tog razloga sam za sve posjetitelje stranice odlučio pokloniti posebnu knjigu o bezgutenskoj dijeti i prehrani.

Sve što trebate znati o ovoj prehrani i dijeti! Dozvoljene namirnice, zabranjene namirnice, recepti i još mnogo toga

Kliknite na gumb u nastavku, povežimo se na Facebook Messengeru i besplatno preuzmite E-knjigu

Redovna cijena knjige iznosi 199,00 kn.


Preuzmite E-knjigu potpuno besplatno u vašem messengeru!


 Ako vam se svidio članak ili smatrate da bi to zanimalo vaše prijetelje, slobodno ga podijelite na drušvenim mrežama!

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS PROIZVODE ONLINE!

POKLANJAMO 15% POPUSTA ZA SVE POSJETITELJE BELOSA.INFO PORTALA

Sažetak
Mitovi o dijetama bez glutena
Naslov članka
Mitovi o dijetama bez glutena
Opis
Bezglutenska dijeta! Da li je stvarno toliko zdrava? Otkrivamo vam: što se sve krije iza bezglutenske hrane i koju su mitovi o dijetama bez glutena?
Autor
Možda će vam se svidjeti