Molitva Sv Josipu:  Sveti Josip je jedan od najpoznatijih svetaca u katoličkoj tradiciji, poznat po svojoj ulozi supruga Djevice Marije i udomitelja Isusa Krista.

On je također poznat kao zaštitnik obitelji i poslova, te je stoga molitva svetom Josipu popularna među onima koji traže pomoć i podršku, u teškim trenucima ili žele zahvaliti za milosti primljene.

Molitva svetom Josipu je katolička molitva koja se obično izgovara nakon uobičajene molitve Salve Regina ili kao zaključenje drugih marijanskih pobožnosti. Nažalost u današnje vrijeme ovo je jedna od često zaboravljenih molitva koja je izrazito snažna u koliko se primjenjuje na opisani način.


Tekst molitve Sv. Josipu

O, sveti Josipe, čija je zaštita tako velika, tako jaka, tako brza pred prijestoljem Božjim.

U tebe stavljam sve svoje interese i želje.

O, sveti Josipe, pomozi mi svojim snažnim zagovorom i zadobi mi od svog božanskog Sina sve duhovne blagoslove, po Isusu Kristu, našem Gospodinu.

Tako da ovdje ispod vaše nebeske moći, mogu iznijeti svoju zahvalu i počast očevima koji najviše vole.

O, sveti Josipe, nikad se ne umorim od razmišljanja o tebi, a Isus spava u tvojim rukama; Ne usuđujem se prići dok On počiva blizu tvoga srca.

Pritisnite Ga u moje ime i poljubite Njegovu finu glavu za mene i zamolite ga da uzvrati Poljubac kada udahnem dah na samrti.

Sveti Josipe, zaštitniče odlazećih duša – Moli za mene.


Molitva svetog Josipa se povezuje s poviješću koja seže gotovo do vremena našega Gospodina Isusa Krista.

Prema legendi, molitva je poslana od pape caru Karlu 1505. godine kada je išao u bitku.

Također se navodi da tko god pročita ili čuje ovu molitvu neće umrijeti iznenadnom smrću niti će pasti u ruke neprijatelju.

Molitva se također često izgovara u mjesecu listopadu, koji je posvećen krunici.

Iako je molitva svetog Josipa stara skoro dva tisućljeća, ona se i dalje izgovara diljem svijeta od strane onih koji traže zaštitu i podršku u teškim trenucima.

Mnogi vjeruju da sveti Josip posjeduje moćan zagovor pred Bogom i da je sposoban pomoći onima koji se obraćaju njemu s povjerenjem i vjerom.

Ukoliko se odlučite izgovarati molitvu svetog Josipa ili se prepustiti njegovoj zaštiti, važno je da se približite s vjerom i poštovanjem, te da izrazite svoje želje i potrebe s očekivanjem da će vam sveti Josip pomoći u njihovom rješavanju.

Ne postoji nikakav poseban način na koji molitva treba biti izgovorena, tako da je najvažnije da se molitva izgovara s iskrenim srca i da se zamolite za ono što vam je najpotrebnije.


Kada se izgovara molitva Sv Josipu?

Osim što se sveti Josip pojavljuje u Bibliji u ulozi supruga Djevice Marije i udomitelja Isusa Krista, te se smatra zaštitnikom obitelji (molitva za zaštitu obitelji) i poslova, postoje još neke zanimljive činjenice o ovoj svetoj osobi.

Molitva svetom Josipu se obično izgovara u vrijeme kada se traži pomoć ili podrška u teškim trenucima ili kada se želi zahvaliti za milosti primljene.

Sveti Josip je često prikazivan u umjetnosti s drvenom sjekirom u ruci, što se povezuje s njegovim poznatim poslom drvodjelje.

U katoličkoj tradiciji, sveti Josip se smatra zaštitnikom odlazećih duša, te se molitva svetom Josipu često izgovara u vrijeme smrti.

Molitva se također često izgovara u mjesecu listopadu, koji je posvećen krunici.

Ove su samo neke od zanimljivih činjenica o molitvi svetog Josipa i njegovom značaju u katoličkoj tradiciji.

Nadam se da će vam one pomoći da bolje razumijete ovu važnu molitvu i njezinu ulogu u vjerskom životu.

U koliko vam se svidio ovaj članak Molitva Sv Josipu, slobodno ga podijelite ili pošaljite prijateljima kojima želite uljepšati dan!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK