Molitva sv Josipu

Molitva sv Josipu supružniku Djevice Marije, Isusovu udomitelju i svecu zaštitniku univerzalne Crkve – sastavio je papa Lav XIII u svojoj enciklici Quamquam pluries iz 1889.

Zamolio je da se doda na kraju krunice, posebno tijekom mjeseca listopada koji je posvećen krunici.

Obogaćena djelomičnim oprostom (Priručnik o oprostu, konc. 19), ova se molitva može izgovarati nakon uobičajene Salve Regina (wiki) i završne molitve, a može se upotrijebiti i za zaključenje drugih marijanskih pobožnosti.


Molitva svetom Josipu

O, sveti Josipe, čija je zaštita tako velika, tako jaka, tako brza pred prijestoljem Božjim.

U tebe stavljam sve svoje interese i želje. O, sveti Josipe, pomozi mi svojim snažnim zagovorom i zadobi mi od svog božanskog Sina sve duhovne blagoslove, po Isusu Kristu, našem Gospodinu.

Tako da ovdje ispod vaše nebeske moći, mogu iznijeti svoju zahvalu i počast očevima koji najviše vole.

O, sveti Josipe, nikad se ne umorim od razmišljanja o tebi, a Isus spava u tvojim rukama; Ne usuđujem se prići dok On počiva blizu tvoga srca.

Pritisnite Ga u moje ime i poljubite Njegovu finu glavu za mene i zamolite ga da uzvrati Poljubac kada udahnem dah na samrti.

Sveti Josipe, zaštitniče odlazećih duša – Moli za mene..

Ovo je molitva Sv Josipu


Ova molitva pronađena je u petnaestoj godini Gospodina i Spasitelja našega Isusa Krista.

Godine 1505. poslana je od pape caru Karlu kada je išao u bitku.

Tko god pročita ovu molitvu ili je čuje ili zadrži za sebe, nikada neće umrijeti iznenadnom smrću, ili se utopiti, neće na njih djelovati otrov; niti će pasti u ruke neprijatelju; ili će biti spaljen u bilo kojoj vatri, ili će biti svladan u borbi.

Molitva Sv Josipu, Isusovu udomitelju, datiraju gotovo iz vremena našega Gospodina! Iako je potjecao iz plemenite loze kralja Davida, sveti Josip  živio je životom velike poniznosti i odanosti svojoj Svetoj obitelji kao stolar.

Matejevo evanđelje ga opisuje kao “pravednog čovjeka” (1,19). On je zaštitnik Opće Crkve i ljudi zazivaju njegovu pomoć radnicima, obiteljima, kupcima i prodavačima, te milost sretne smrti, među ostalim.

Sv. Toma Akvinski je jednom primijetio da je sveti Josip jedinstven među svecima zaštitnicima po tome što nam može pomoći u bilo kojem trenutku za bilo što.

Tema članka: Molitva sv Josipu

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK