Molitva za obitelj!

Obitelj je temeljna jedinica društva. Također, obitelj je naša prva služba. Oni su ljudi koji su uvijek uz nas i oni s kojima ćemo provesti ostatak života. Iz tog razloga, obitelj bi se trebala držati zajedno bez obzira što se dogodi. A molitva za naše obitelji uvijek je jedan od načina za postizanje ovog cilja.

Kako se kaže, “Obitelj koja moli zajedno ostaje zajedno.” Molitva (wiki) s našim obiteljima jača našu vezu. Poučava djecu, posebice, stvaranju navike molitve, ovisno o Bogu za sve što im je potrebno. Svakodnevna molitva s obitelji dobra je navika za stvaranje, osobito na početku i na kraju svakog dana. Poučava svakog člana obitelji da uvijek traži Božju volju, bez obzira na okolnosti u životu.


Molitva za zaštitu obitelji

Oče Bože, danas dolazimo pred Tebe da tražimo tvoju zaštitu nad našim obiteljima. Neka ih danas ne snađe nevolja. Čuvajte ih podalje od nezgoda. Dopustite da zlo ne utječe na njihova srca. Pokrij ih dragocjenom krvlju Kristovom. Preuzmi ih da ne udare nogom o kamen.
Možda danas nismo stalno sa svojim obiteljima, ali vjerujem da si Ti, Gospodine, uvijek s njima. Čuvaj ih danas i dopusti im da Ti daju slavu dalje. Podaj im mir da se ni o čemu ne brinu. Čuvajte njihova srca tako da mogu pokazivati ​​samo ljubav umjesto mržnje, ljutnje ili gorčine. Amen

Molitva za obitelj i zaštitu svih njezinih članova.


Molitva za obiteljsko vodstvo

Vodi naš put, Gospodine, dok nastavljamo s našim životima danas. Također, budi naš štit dok se kasnije vraćamo kući. Neka uvijek sačuvate vezu koju imamo kao obitelj i neka se radujemo što ćemo se ponovno vidjeti kod kuće.
Čuvaj i naš dom, Bože, da mu ne padne šteta dok smo odsutni. Neka i dalje bude utočište blagoslova, utjehe i ljubavi za svakoga od nas. Neka to uvijek bude mjesto za odmor za naša umorna tijela na kraju dana.
Čuvaj nas, Gospodine, dok se noću odmaramo. Ne dopusti da mi uljezi ili nesreće večeras uznemire dom. Vjerujem u tvoju moćnu moć da zaštitiš mene i moju obitelj od bilo kojeg oblika zla. U Tvoje Ime, tražim sve ove stvari, Amen.

Molitva za obitelj i ojačavanje obiteljskih veza.


Molitva za obiteljsko ozdravljenje

Dragi Bože, obvezujemo ti one u našim obiteljima koji su oboljeli. Vjerujemo da si ti naš iscjelitelj, naš veliki liječnik. Neka budeš utjeha članovima naše obitelji koji su sada fizički u bolovima. Dotakni ih svojim iscjeljujućim rukama, Gospodine. Pošaljite svoju Riječ i izliječite njihove bolesti. Neka Tvoja iscjeliteljska moć teče kroz svaku stanicu njihova tijela.
Oče ljubavi, također vas molimo da ozdravite članove naših obitelji koji su emocionalno povrijeđeni. Njihova nevolja nije fizička, ali znamo da ih i boli. Daj im i utjehu, Bože. Dajte im mir koji nadilazi razumijevanje. Ozdravi njihova srca, Gospodine, koja mogu biti puna gnjeva, mržnje, svađe, gorčine i neopraštanja. Očistite njihov um od svake sumnje, tjeskobe ili depresije. Obnovi u njima mirni duh, Gospodine. Amen.

Molitva za obitelj i ozdravljenje oboljelih članova.


Molitva za obnovu obitelji

Također molimo da Ti obnoviš veze koje su prekinute s nekim od članova naše obitelji. Znamo, Bože, da ne postoji ništa što bi Ti želio više od zavađene rodbine da se pomire jedni s drugima. Ali također priznajemo, Gospodine, da to ne možemo učiniti sami. Za to molimo Tvog Duha Svetoga da nas okruži Tvojom ljubavlju. Neka budemo do vrha ispunjeni ljubavlju, da ona preplavi i da je podijelimo sa svojim obiteljima. Dopusti da im budemo oruđe Tvojih blagoslova. U svoje vrijeme, Gospodine, neka i naši odnosi budu obnovljeni. Sve to molimo u Tvoje Ime, Amen.

Molitva za obitelj da se obnovi i bude blagoslovljena.


Molitva za snagu obitelji

Nebeski Oče, Ti si naš konačni izvor snage. Kad smo mi slabi, Ti si jak. Podižeš nas kad smo dolje. Obnavljaš nam snagu, a mi se na krilima kao orlovi uzdižemo. Hvala Ti, Bože, što nas uvijek svojim moćnim rukama podižeš.
Koliko su jake naše veze s našim obiteljima ovisi o Tebi, Gospodine. Zato Te molimo da uvijek budeš središte naših obiteljskih odnosa. Omogućite našim obiteljima da budu kao trostruko upletena vrpca koja se ne može lako prekinuti. Neka Tvoj Duh ispuni naša srca kako bismo mogli voljeti jedni druge kao što nas Krist ljubi.
U našim vremenima iskušenja i nevolja, Bože, gledamo u Tebe. Život nam može donijeti mnogo različitih izazova za koje znamo da se sami ne možemo suočiti. Ali s Tobom, Oče Bože, vjerujemo da ništa nije nemoguće. Vjerujemo da ćeš nam uvijek dati izdržljivost da prevladamo svaku prepreku koja nam se nađe na putu.
Ti si naša snaga kada smo slabi, Bože, i uvijek smo zahvalni kada Svoju moć očituješ kroz naše živote. Sve to molimo u Tvoje Ime, Amen.

Molitva za obitelj i snagu koja joj je potrebna.


Molitva za obiteljski mir

Oče nebeski, hvala Ti što si obnovio naša srca i umove. Hvala Ti što si nam poslao svoga Duha da možemo izraziti Tvoju ljubav našim obiteljima. Također smo Ti zahvalni što si nam dao naše najmilije.
Ali također priznajemo, Bože, da nismo uvijek ljubitelji mira kakve Ti želiš da budemo. U našim obiteljima ima trenutaka kada se svađamo i svađamo jedni s drugima. Postoje trenuci kada dopuštamo da bijes, svađa i gorčina vladaju našim srcima i zbog toga na kraju povrijedimo svoje obitelji. Molimo Te da nam oprostiš, Oče pun ljubavi, za ove grijehe prema našim obiteljima. Promijenite naša srca i učinite ih da istinski vole.
Također nam omogući, Oče Bože, da isto oproštenje pružimo i članovima naših obitelji koje smo povrijedili. Ponizi nas, Gospodine, da bez oholosti tražimo oprost. Molimo Te da izliječiš i rane u njihovim srcima. Dotakni njihova srca da mogu prihvatiti naše molbe za oprost. Amen.

Molitva za obitelj i mir u njoj.


Hvala Bogu za Obitelj

Jako smo zahvalni, Bože, za dobre trenutke koje provodimo s našim obiteljima. Hvala vam što ste nam omogućili da uživamo u društvu jedni drugih. Hvala Ti što nam daješ vremena da provodimo s njima svaki dan.
Sačuvaj naše dobre odnose, Oče, kad god smo sa svojim ljubljenim obiteljima. Neka u našim domovima zavlada mir i neka suosjećanje ispuni svako naše srce. Nauči nas što znači doživjeti pravu radost i omogući nam da pokažemo jedni drugima što to znači.
Gospodine, Ti si naš Princ mira i Onaj koji čuva naša srca. Neka nas uvijek podsjećaš da budemo mirotvorci, posebno u našim obiteljima. Zaštitite nas od mrskih misli i ne budimo razlog za izazivanje kaosa u našim domovima. Vodite nas svaki dan dok hodamo kroz život sa svojim obiteljima, gdje god se svatko od nas nalazio. Sve ovo molimo u Tvoje Ime, Amen.


Molitva je moćan način da se očuvamo i da se osjećamo mirnije u teškim vremenima. Pored molitve, postoji mnogo načina na koje možemo očuvati zdravlje naše obitelji. Jedan od najvažnijih načina je redovito obavljanje preventivnih pregleda i slijediti savjete liječnika.

Nemojte se bojati tražiti pomoć kada je potrebno. Ako se osjećate bolje ili imate zdravstvene probleme, obratite se svom liječniku ili drugom stručnom osoblju za pomoć. Pronađite načine za smanjenje stresa i održavajte mentalno i fizičko zdravlje putem različitih aktivnosti koje vas opuštaju i čine sretnima, poput čitanja, slušanja glazbe ili vježbanja.

Uključivanjem ovih koraka u svakodnevni život, možemo pomoći sebi i svojoj obitelji da ostanu zdravi i da se osjećaju mirnije u teškim vremenima. Pazite na sebe i svoje potrebe i ne bojte se tražiti pomoć kada je to potrebno.

Povezani članak: Molitva Sv. Josipu za zaštitu.


Ne propustite pročitati naš članak: Zaboravljena molitva koja će vam promijeniti život!

Tema članka: Molitva za obitelj – Molitve za Zdravlje i Zaštitu Obitelji!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK