Motivacija i kako se motivirati!

Motivacija je nešto čime se svi hranimo. Moramo biti motivirani za obavljanje svojih zadataka. Trebamo biti inspirirani… bez toga je vrlo teško postići bilo što što planiramo. To se posebno odnosi na poslovne ciljeve. Ako niste motivirani za ispunjavanje raznih ciljeva koji su pred vama, vaš će napori biti samo napola pečeni i ne možete reći da će biti uspješni.

Sada motivacija dolazi s raznih strana. Mnogo je ljudi koji nas mogu motivirati da radimo bolji i kvalitetniji posao, ali najbolja motivacija je ona koja dolazi iznutra. Ako se posvetimo tome, možemo se motivirati da radimo bolje.

Samomotivacija, je stanje uma!

Da bismo se mogli potaknuti da radimo bolje, moramo se uvjetovati da mislimo da možemo učiniti bolje.

To je tako istinito! Toliko je puta da jednostavno pustimo stvari samo zato što se pomirimo sa svojim demotiviranim ja. Govorimo si da nešto ne možemo učiniti, a onda se stvari stvarno tako počnu događati (zakon privlačenja).

Kako bismo ostali motivirani, najvažnija stvar koju moramo učiniti je prihvatiti da možemo učiniti stvari. Moramo pripremiti jasan plan o svakom aspektu! Onoga što namjeravamo učiniti i moramo izgraditi odgovarajuće strategije za ispunjenje zadatka. To nije lako učiniti, ali ako su naši planovi pažljivo izneseni, onda definitivno možemo posegnuti za boljim stvarima i rezultatima.

Naglašeni dio motivacija dolazi od očekivanja rezultata. Moramo zadržati fokus na onome što želimo postići. Ako su naše namjere jasne, možemo se i na bolji način koncentrirati na zadatak.

Moramo zapravo vizualizirati rezultate ispunjenja određenog cilja i to nas može povesti prema ostvarenju tog cilja.

Prilično je težak proces provesti tu početnu fazu samomotivacije. Teško je to generirati, ali kada se jednom stvori, ostaje stabilno. Kada se uvjetujete da mislite da želite nešto postići, inspiracija ne nestaje lako.

Dakle, vaša poteškoća može biti samo u onoj početnoj fazi kada ne znate što biste mogli učiniti da se motivirate. Ali, nakon što izađete iz te faze i izgradite određenu odlučnost u sebi, otkrijete da idete naprijed u pravom smjeru.

Pogledajte video prilog na temu motivacija i kako se motivirati u nastavku.

U koliko želite saznati više o temi motivacija i svemu vezanom za uspjeh, savjetujem da posjetite moj blog u rubrici marketing. Na ovom blogu redovno objavljujem članke vezane za uspjeh i izgradnju osobe i poslovanja.

Nadam se da vam je koristio ovaj članak na temu motivacija i da ćete ga podijeliti s prijateljima!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK