Naša duša, vrata božanskog

Svakoga dana na neki smo način svjesni kako smo puno više od ovoga tijela.

Razmišljamo, kreiramo, osjećamo, volimo; naša „druga tijela“ stalno su aktivna i podsjećaju nas na našu pravu prirodu, onu koja pripada suptilnijim razinama. Duša je dio našeg bića iz kojeg izvire naša osobnost.

Emocionalno i mentalno tijelo nije lako vidjeti.

Svjedočimo samo posljedicama njihovih aktivnosti kroz ponašanje, raspoloženja i osjećaje.

Dobro znamo kako nam naša „manje vidljiva tijela“ zapravo uzrokuju bolest i patnju ili pak ogromnu sreću i zadovoljstvo. Svojim mislima i željama kreiramo svoju stvarnost i odabiremo svoju sudbinu.


Naša duša i njen tihi govor

Gdje je naša svjesnost, tu je naša pažnja i energija.

Ako stalno pridajemo pažnju vanjštini, onome što se događa oko nas, nećemo moći čuti i osjetiti sve što se događa unutar nas samih i onaj tihi, ali dubok glas naše duše koja zna što nam je uistinu potrebno.

Ono što govori duša jedino je pravo kormilo života, naša prava učiteljica, a ona ne pripada ovom prolaznom, vidljivom svijetu. Njena je domena duhovni, božanski svijet, i ona njemu pripada.

Slobodno možemo reći kako pripada Bogu, našem stvoritelju, jer je sigurno nismo stvorili sami već je to učinila puno moćnija i jača sila i inteligencija od one koju sami posjedujemo.

No, taj nam je isti stvoritelj dao slobodnu volju i izbor da sa svojom dušom i životom radimo što želimo.

 Pa, što želimo?

Ako nismo orijentirani na dušu, na naš božanski aspekt koji uvijek teži svemu dobrom, pozitivnom i lijepom, možemo se naći u mreži velikih patnji i zbunjenosti koje nam donosi ovaj svijet.

On je često takav, pun raznih boli, prolazne sreće i konfuzije.

Naša duša, vrata božanskog

Često se moramo prilagoditi mnogim njegovim zakonima i propisima, raditi mnoge neželjene stvari te na kraju polako i izgubiti kontakt sa svojom dušom. Koje je, dakle, rješenje?

Kako Isus kaže: „Budite u ovom svijetu, ali ne i od ovoga svijeta“, što znači djelujmo u ovom svijetu, obavljajmo svoju zadaću i dužnosti, brinimo za svoje tijelo i svijet oko nas, ali ne zaboravimo svoj božanski aspekt, dušu koja mora biti glavni pokretač za djelovanje i naša inspiracija.

Ona će nas uvijek voditi u pravom smjeru i oplemeniti svaku akciju ljubavlju i razumijevanjem. Jedino tako možemo pronaći pravu sreću i ispunjenje u svakodnevnom životu.

Kucajte i otvoriti će vam se!


Naša duša komunicira putem meditacije

Najbolji način da uspostavimo kontakt s našom dušom jest meditacija, u kojoj se naša pažnja povlači s vanjskog svijeta prema unutra.

Meditacija nas spaja s božanskim aspektom i uči nas kako da osluškujemo svoj unutarnji glas.

No, taj glas nije samo naš.

U našoj duši žive razne osobe koje nas poučavaju, vode i prate kroz cijeli život.

 Njihova je domena nevidljivi svijet, naša svijest koja ima potencijal razviti nas u prekrasne, božanske osobe – ukoliko im dozvolimo da nas poučavaju.

Naših je pomagača mnogo.

Koliko je anđela, uzašlih majstora i božanskih bića zaslužno za našu dobrobit i razvoj, možemo saznati ako ih pozovemo i posvetimo im svu svoju pažnju i povjerenje. 

Oni samo „čekaju“ da im se obratimo, jer oni se stalno obraćaju nama.

Jedino ako je naša svijest previše okrenuta na van, ne možemo ih čuti i doživjeti njihovu prisutnost, jer je njihova egzistencija puno suptilnija i finija.

Možemo ih čuti i osjetiti jedino onda kada smo u miru i okrenuti prema unutra.

Tada otvaramo vrata jednoj drugoj dimenziji, u kojoj vladaju sreća, zadovoljstvo, znanje, i gdje se kriju odgovori na sva naša pitanja.

Naša božanska priroda tako dolazi do izražaja, samo je trebamo osvijestiti i zaželjeti da nama „vlada“ uza svu potrebnu pomoć naših „nevidljivih“ pomagača.

“Tražite i naći ćete! Kucajte i otvoriti će vam se!”

„Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se“!

Zato budimo istraživači svih skrivenih predjela naše duše i duhovnih dimenzija gdje nikada nismo sami. Upoznajmo božanski svijet već sada, na ovoj Zemlji, jer nosimo u sebi božansku iskru koju trebamo rasplamsati!

Tema: Naša duša, vrata božanskog

Možda će vam se svidjeti