Neplodnost – muški i ženski sterilitet

Neplodnost (sterilitet) i prirodno riješenje!
Po staroj definiciji, o bračnom sterilitetu riječ je u slučaju kad nakon dvije godine redovitih spolnih odnosa (u prosjeku dva puta tjedno) ne dođe do trudnoće.
Zna se međutim iz iskustva da već u tijeku prve godine, ako je sve u redu, čak u 9o % slučajeva dolazi do trudnoće.
Žene starije od 35 godina imaju sve manje šanse da ostanu trudne.
Najbolje je da se na potomstvu radi kada postoji stvarna želja za time, ali treba imati na umu da poslije tridesete godine tijelo počinje starjeti, teže podnosi trudnoću, a i komplikacije su učestalije.
Postoje određene prednosti prve trudnoće u zrelijim  godinama, ali znamo da se biološki sat ne može prevariti i zato je bolje ranije planirati djecu.
Jedan je od najčešćih problema koji izaziva sterilitet kod žena je endometrioza – karakterizira rast endometrijskog tkiva izvan maternice (na jajovodima  jajnicima, ili ostalim  organima).
Endometrioza je tvar koja se obično izlučuje iz tijela žene za vrijeme menstruacije, no  kad se pojavi izvan maternice, nema mogućnosti izbacivanja, pa se javljaju komplikacije.
Kod žena su problemi svrstani u dvije glavne grupe, ovdje pročitajte više o njima: izostanak ovulacije i oštećeni i neprohodni jajovodi.
Također postoje i drugi, ne toliko česti čimbenici, koji mogu utjecati na samu proizvodnju jajne stanice ili na njezin daljnji razvoj.
Kod muškaraca najčešći problemi koji se pojavljuju su: Hypospermia, Hiperspermia, Oligozoospermia, Astenozoospermia, Teratozoospermia, Necrozoospermia, Azoospermia i Pyospermia.
Kod večine muških problema i dijagnoza vezanih za neplodnost postoje jednostavna i bezbolna riješenja u prirodi.
Te se večina rezultata postignutih prirodnim liječenjem može dokazati testom koji se naziva spermiogram.
Vać tri generacije u obitelji proučavamo neplodnost kod oba spola! Naša istaraživanja pokazala su da u prirodi postoji gotovo sva riješenja za neplodnost.
Kako bih vam mogao pomoći savijetom ili preporukom za neku od vrsta terapija, koja imaju provjerene rezultate kod neplodnosti kontaktirajte me i siguran sam da ćemo pronaći riješenje za vaš problem!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK