Pistacija

Uvijek ste skloni posegnuti za orasima ili bademima kao popodnevnim zalogajem?

Možda biste trebali razmisliti o tome da promijenite svoju rutinu i sljedeći put u trgovini umjesto toga uzmete pistacije.

Pistacije su odlične za vaše zdravlje, kaže registrirana dijetetičarka Laura Jeffers.

To je zato što su pistacije prepune vitamina i hranjivih tvari.

Zašto su pistacije zdrav izbor

Uključivanje orašastih plodova kao što su pistacije u svakodnevnu ishranu povezano je sa smanjenim rizikom od smrti uzrokovane rakom, srčanim i respiratornim bolestima, kaže Jeffers.

Pistacije i drugi orašasti plodovi temelj su zdrave mediteranske prehrane.

Studije povezuju ovu prehranu s nekim od najdužih životnih vjekova i s najnižim stopama srčanih bolesti na svijetu.

Također su dobar izvor proteina (posebno za vegane i vegetarijance), s oko 6 grama po unci (28 g).

Ne morate jesti puno pistacija da biste osjetili prednosti pistacija.

Ali oprez! Njihov bogat okus čini ih lakim za pretjerivanje.

Koja je prava veličina porcije?

Ciljajte na 1 do 1½ unce dnevno. (To je otprilike šaka pistacija.) Ili, ako više volite brojati, to je otprilike 49 pistacija.

Koji je najbolji način da se izbjegne pretjerivanje kod pistacija?

Jedan trik za izbjegavanje konzumacije previše pistacija kupovina pistacija u ljuskama umjesto prethodno oljuštenih sorti.

“Trebat će vam malo dulje za pojesti ih jer ćete morati otvarati ljuske,” kaže Jeffers. „Ljuske su također izvrstan vizualni podsjetnik koliko ste pojeli. To vam može pomoći da budete na pravom putu s veličinom porcije.”

Ne morate rezervirati pistacije samo kao međuobrok.

Koji je jedan jednostavan način da ih svakodnevno uključite u svoju prehranu?

Predlažemo da ih isprobate kao ukras (Zamislite ih kao savršen način za dopunu juhe, salate ili čak humusa). Također možete pronaći mnogo recepata s pistacijama, od kruhova do pesta.

Dobrobiti uzroci pistacija

Detaljniji pogled na zdravstvene dobrobiti pistacija.

Tri razloga zašto pistacije mogu poboljšati vaše zdravlje:

  1. Imaju hranjive tvari poput vitamina B6, koji potiče protok krvi pomažući u prijenosu kisika kroz krvotok do stanica. Vitamin B6 također potiče zdravlje imunološkog i živčanog sustava.
  2. Imaju spojeve na biljnoj bazi koji djeluju kao antioksidansi, uključujući vitamin E, polifenole i karotenoide lutein i zeaksantin. Dva od ovih antioksidansa, koja se ne nalaze u drugim orašastim plodovima, povezana su sa smanjenjem rizika od razvoja makularne degeneracije.
  3. Podržavaju zdravu razinu kolesterola. Pistacije imaju 13 grama masti po obroku, od kojih većina (11,5 grama) dolazi od mononezasićenih i polinezasićenih masti zdravih za srce. Studije su pokazale da dodavanje pistacija zdravoj prehrani može pomoći u snižavanju razine oksidiranog-LDL (lošeg) kolesterola. To je zbog visoke razine mononezasićenih masti u orašastim plodovima, za koje se pokazalo da smanjuju razinu LDL kolesterola.

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]