Prednosti Aloa Vere - Kraljica biljaka - » Belosa 🌀 Info

Prednosti Aloa Vere – Kraljica biljaka –

Prednosti aloa vere – Liječi kožu, zatvor i imunološki sustav

Prednosti aloa vere – Koristi se u tradicionalnoj indijskoj medicini za zatvor, bolesti kože, infekcije i kao prirodni lijek za kolike .

U kineskoj medicini često se preporučuje u liječenju gljivičnih bolesti, a u zapadnom svijetu pronašao je široku primjenu u kozmetičkoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji.

Zapravo, proizvodnja aloe vere ekstrakta je jedna od najvećih botaničkih industrija na svijetu.

 


Koje su prednosti Aloa Vere?

Aloe vera proizvodi dvije tvari koje se koriste u medicini.

Aloa Vera Gel se dobiva iz stanica u sredini lista, a lateks se dobiva iz stanica ispod kože lista.

Većina ljudi koristi aloe gel kao lijek za bolesti kože, uključujući opekline, opekline od sunca, smrzotine, psorijaze, ali postoji niz drugih pogodnosti aloe vere.

Aloe gel se koristi za liječenje osteoartritisa, bolesti crijeva, groznice, svrbeža i upale.

Također se koristi kao prirodni lijek za astmu, čireve u želucu, dijabetes i za smirivanje nuspojava kod liječenja zračenjem.

Aloe lateks se koristi za prirodno liječenje depresije, konstipacije, astme i dijabetesa.


Nutricionističke činjenice i prednosti Aloa Vere

Aloe vera je jedna od približno 420 vrsta roda Aloe, botanički naziv aloe vere je Aloe barbadensis miller, a pripada obitelji Liliaceae.

To je višegodišnja kserofitska, sočana biljka koja je zelena i ima trokutasto, mesnato lišće s zupčastim rubovima.

Vjeruje se da je geografsko podrijetlo aloe vere u Sudanu, a kasnije je uveženo u mediteransku regiju i većinu drugih toplih područja svijeta uključujući Afriku, Aziju, Indiju, Europu i Ameriku.

Aloe gel je tvar slična želeu pronađena u unutarnjem dijelu lista biljke aloe.

Aloe lateks dolazi ispod kože biljke i žute je boje.

Neki aloe proizvodi su napravljeni od cijelog zdrobljenog lista, pa sadrže i gel i lateks.

Aloe vera barbadensis miller smatra se biološki najaktivnijom od svih vrsta Aloe.

Zapanjujuće, u biljci je identificirano više od 75 potencijalno aktivnih sastojaka, uključujući vitamine, minerale, saharide, aminokiseline, antrakinone, enzime, lignin, saponine i salicilne kiseline.

Pruža 20 od 22 ljudima potrebne aminokiseline i osam od osam esencijalnih aminokiselina.

Aloe vera sadrži mnoge vitamine i minerale za pravilan rast i funkciju tijela.


Evo jednostavnog objašnjenja aktivnih sastojaka aloe vere :

 

 

  • Sadrži osam enzima, uključujući aliiaza, alkalnu fosfatazu, amilazu, bradikinazu, karboksipeptidazu, katalazu, celulozu, lipazu i peroksidazu.

 

  • U aloe veri prisutni su minerali poput kalcija, bakra, selena, kroma , mangana, magnezija, kalija, natrija i cinka.

 

  • Osigurava 12 antrakinona ili spojeve poznate kao laksativi. Među njima su aloin i emodin, koji djeluju kao analgetici, antibakterijski i antivirusni lijekovi.

 

  • Četiri masne kiseline, uključujući kolesterol, kampesterol, beta-sisosterol i lupeol i svi daju protuupalne rezultate.

 

  • Hormoni zvan auxini i gibberellini, oni pomažu liječenju rana i imaju protuupalno svojstvo.

 

 • Aloe vera daje šećere kao što su monosaharidi (glukoza i fruktoza) i polisaharidi.

9 Dokazanih prednosti Aloa Vere

1. Prednsoti aloa vere – Ublažuje osip i iritacije kože

Bilo je brojnih izvješća koja su istraživala ulogu lokalne administracije aloe vera u kožnim bolestima i liječenju rana, uključujući liječenje psorijaze , dermatitisa, oralnih mukozitisa, kirurških rana i kao kućni lijek za opekline.

Prvo istraživanje takve vrste održalo se 1935. godine.

Studija je pokazala da ekstrakt Aloe vere daje brzu pomoć od svrbeža i opeklina povezanih s ozbiljnim radijacijskim dermatitisom i regeneracijom kože.

Studija iz 1996. godine na Odjelu za kliničku fiziologiju u Švedskoj uključila je 60 pacijenata s kroničnom psorijazom koji su sudjelovali u nasumičnom, kontroliranom pokusu aloe vere ili placebo kreme.

Stopa izliječenja u grupi aloe vere bila je 83%.

U usporedbi sa samo 7% u skupini koja je primala placebo, a na 12-mjesečnom praćenju nije zabilježen povratak.

U 2009. godini sustavno je pregledano sažetak 40 studija koje su uključivale uporabu aloe vere u dermatološke svrhe.

Rezultati sugeriraju da oralna primjena aloe vere sa miševima učinkovito djeluje na liječenje rana , može smanjiti broj i veličinu papiloma i smanjiti incidenciju tumora za više od 90 posto u jetri, slezeni i koštanoj srži.

Istraživanja su također pokazala da aloe vera učinkovito tretira genitalni herpes , psorijazu, dermatitis, smrzotine, opekline i upale.

Može se sigurno koristiti kao antifungalna i antimikrobna sredstva.


2.  Prednosti aloa vere – liječi opekline

Aloe vera gel ima zaštitni učinak od oštećenja zračenjem kože.

S prijetnjom da je nuklearno ratovanje uvijek prisutno, američka je vlada provela istraživanje o sposobnosti aloe vere da liječi toplinske i radijacijske opekline s ciljem uvođenja njihove uporabe u vojsku.

Do 1959. američka Uprava za hranu i lijekove odobrila je upotrebu aloe vere  masti kao lijek za liječenje opeklina na koži.

Kada se aloe vera gel koristi na opekotinama sprječava suzbijanje uzrokovano UV zračenjem, tako da se to područje može izliječiti brže.


3. Prednosti aloa vere – liječi herpes

Kada se aloe vera gel nanosi nekoliko puta dnevno na herpes može olakšati nelagodu i pomaže ubrzati proces ozdravljenja.

Također je potpuno sigurna kada se konzumira kao piće pa nema potrebe brinuti o gutanju ovog prirodnog lijeka.

Aloe vera ima antivirusna i protuupalna svojstva koja ubrzavaju liječenje i smanjuju bol povezanu s herpesom ili bilo kakvim izraslinama na ustima.

Aminokiseline i vitamini B1, vitamin B2 , vitamin B6 i vitamin C također su izuzetno korisni.

Jedna od koristi od vitamina B6 je što djeluje kao prirodni lijek protiv boli i stvara antitijela koja naš imunološki sustav koristi za zaštitu.


4. Prednosti aloa vere – vlaži kosu i vlasište

aloa vera kod koseAloe vera je izvrstan prirodni tretman za suhu kosu i vlasište.

Ima hranjiva svojstva, a velika količina vitamina i minerala koji su prisutni održavaju kosu jakom i zdravom.

Zbog aloe vera antibakterijskih i antifungalnih svojstava, također pomaže kod perutanja, a enzimi gela mogu osloboditi vlasište mrtvih stanica i pomoći regeneraciji kožnog tkiva oko folikule dlake.

Aloa također pomaže zaustaviti svrab povezan s prhuti ili suhim vlasištem.

Previše šampona i sredstava koji su puni kemikalija koje oštećuju kosu i mogu uzrokovati upalu i nadražaje kože, dodavanje aloe vere je učinkovit način da vaše vlasište ostane bez bakterija i neugodnih reakcija na koži.


5. Prednsoti aloa vere – liječi zatvor

Korištenje aloe lateksa kao laksativa dobro je istraženo.

Antrakinoni prisutni u lateksu stvaraju snažan laksativ koji povećava intestinalni sadržaj vode, stimulira izlučivanje sluzi i povećava crijevnu peristaltiku, što je kontrakcija koja razbija hranu i miješa himus.

U dvostrukom nasumičnom, kontroliranom pokusu od 28 zdravih odraslih osoba, prijavljeno je da aloe vera lateks ima laksativni učinak u usporedbi s placebom koji je jači od stimulativnog laksativnog fenolftaleina, čineći aloe veru prirodnim lijekom za zatvor.


6. Prednosti aloa vere – pomaže održati probavu zdravom

Zbog svojih protuupalnih i laksativnih komponenti još jedna korist aloe vere je njegova sposobnost da pomogne probavi.

Aloe vera sok pomaže probavi, normalizira kiselinsku / alkalnu i pH ravnotežu, potiče probavne bakterije i regulira probavu.

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Research in Medical Sciences pokazalo je da je 30 mililitara aloe vera dva puta dnevno smanjilo nivo nelagode kod 33 pacijenta s sindromom iritabilnog crijeva.

Nadutost je također smanjena, ali redovitost stolice, hitnost i frekvencija ostala je ista.

Iako studija sugerira da aloe vera može biti korisna osobama s IBS-om , potrebno je više podataka za zaključivanje da se može koristiti kao učinkovit tretman.

Druga studija iz Avicenna Journal of Phytomedicine testirala je aloe veru na skupini štakora s gastrointestinalnim problemima.

Razine želučane kiseline značajno su smanjene kod štakora tretiranih aloe verom.

Istraživanje je također izmjerilo vezu crijeva i mozga i izvijestilo o podacima o sadržaju vode u mozgu štakora s aloe vera tretmanom.

Sadržaj vode sa tretiranim štakorima je smanjena, što upućuje na to da mozak utječe na crijevne i gastrointestinalne probleme.

Aloe vera se koristi za ublažavanje i liječenje čira na želucu, jer ima antibakterijska sredstva i prirodna ljekovita svojstva koja mogu vratiti želudac u zdravo stanje.


7. Prednosti aloa vere – Pojačava imunosni sustav

 

Enzimi prisutni u aloe veri razgrađuju proteine ​​koje jedemo u aminokiseline i pretvaramo enzime u gorivo za svaku stanicu u tijelu, što omogućuje da stanice pravilno funkcioniraju.

Bradikinaza u aloe veri potiče imunološki sustav i ubija infekcije.

Cink je također važna komponenta aloe vere, čineći ga velikim izvorom za borbu protiv nedostatka cinka, jer je neophodno održavati imunološku funkciju.

Pomaže nam da izbjegnemo bolesti, ubijemo bakterije i zaštitimo funkciju naših staničnih membrana.

Cink je također ključna strukturna komponenta za mnogo hormonskih receptora i proteina koji doprinose zdravom, uravnoteženom raspoloženju i imunološkom funkcioniranju.

Izvješće iz 2014. ističe da se aloe vera proučava zbog upotrebe u stomatologiji, to je zato što se pokazalo antiseptičkim, protuupalnim, antivirusnim i antifungalnim biljkama, a vrlo je dobar u izgradnji imunološkog sustava bez izazivanja alergijskih reakcija ili nuspojava.

Popularna je jer je posve prirodna i zato je dobila naziv biljka čuda.


8. Prednosti aloa vere – pruža antioksidante i smanjuje upalu

 

Znamo da je upala korijen većine bolesti.

Aloe vera pruža nevjerojatan broj vitamina i minerala koji pomažu u smanjenju upale i borbi protiv oštećenja slobodnih radikala .

Vitamin A na primjer igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja, neurološke funkcije i zdrave kože jer je antioksidans koji smanjuje upalu.

Vitamin C je još jedna važna komponenta koja se nalazi u aloe veri, ona štiti tijelo od kardiovaskularnih bolesti, prenatalnih zdravstvenih problema, bolesti oka i čak i boranja kože.

Prednosti vitamina E uključuju snažan antioksidans koji smanjuje oštećenje slobodnih radikala, bori se protiv upale i pomaže prirodno usporiti starenje stanica.

Ove antioksidativne osobine također su korisne kada ste izloženi dimu cigareta ili UV zračenju od sunčevog svjetla, štite kožu od raka kože i bore se protiv upale kože nakon izlaganja suncu.

Aloe vera također može prirodno liječiti akne i ekcem jer pomaže procesu ozdravljenja kože.

Bradykinase enzim također prisutn u aloa veri pomaže u smanjivanju prekomjerne upale kad se primjenjuje na koži topikalno.


9. Prednosti aloa vere – pomaže kod dijabetesa

Neka istraživanja sa ljudima i životinjama pokazuju da aloa vera može ublažiti kroničnu hiperglikemiju i poremećeni profil lipida koji su česti kod ljudi s dijabetesom i glavni su čimbenici rizika za kardiovaskularne komplikacije.

Ovo dodaje prirodni lijek za dijabetes na popis aloe vere.

U dvama povezanim kliničkim ispitivanjima 72 žene s dijabetesom bez terapije lijekovima primile su jednu žlicu aloe vera gela i placebo šest tjedana.

Razina glukoze u krvi i razine triglicerida u serumu značajno je smanjena kod tretmana aloe verom.

U drugom ispitivanju ispitani su učinci aloe vera gela i placeba u kombinaciji s glibenklamidom, često propisanim antidijabetičkim lijekovima, to je također rezultiralo značajnim smanjenjem koncentracije triglicerida glukoze u krvi i seruma u skupini aloe vere.


Aloe Vera Povijest i zanimljivosti

Aloe vera službeno je navedena kao purgativna i kao zaštita za kožu od strane Američke farmakompanije 1820. godine i klinički je korištena tijekom tridesetih godina za liječenje opeklina radioterapije na koži i sluznici.

Vrijednost industrije aloe vera procjenjuje se u 2004. godini na 125 milijuna dolara za troškove sirovog aloe materijala i 110 milijardi dolara za gotove proizvode koji sadrže alou.

Danas kozmetičke tvrtke obično dodaju sap ili druge derivate od aloe vere u proizvode poput šminke, sapuna, kreme za sunčanje, kreme za brijanje, šampone i ovlaživače.

Komercijalno aloe vera se koristi kao sastojak jogurta , napitaka i deserata.

Ekstrakti aloe vere koriste se kao konzervansi svježe hrane i za očuvanje vode na malim farmama.

 


Kako pronaći Aloe Veru

 

Metoda prerade ima najveći učinak na broj i količinu aktivnih sastojaka u aloe vera proizvodu.

Proces komercijalne proizvodnje aloe vere obično uključuje drobljenje, mljevenje ili prešanje cijelog lista za proizvodnju soka, nakon čega slijede različiti koraci filtriranja i stabilizacije kako bi se postigao željeni ekstrakt.

Iako je to lakše za proizvođače, to može rezultirati proizvodom koji sadrži malo ili ne sadrži aktivne sastojake.

Nakon ekstrakcije gela, grijanja i prolaska kroz filtere za proizvodnju aloe vere, zdravstvene prednosti su minimizirane.

Da bi se zaustavile uobičajene pogrešne prezentacije u industriji i lažna ideja da svi proizvodi aloe vere proizvode jednake prednosti, međunarodno vijeće Aloe Science razvilo je certifikacijski program koji potvrđuje kvalitetu i količinu aloe vere u odobrenim komercijalnim proizvodima.

Kada želite kupiti aloe veru, pažljivo pročitajte naljepnice i potražite ovu važnu certifikaciju.

Lako je pronaći aloe vera proizvode uključujući aloa gel, lateks, sok i ekstrakte u lokalnim trgovinama zdrave hrane.

Možete čak i uzgajati svoju biljku Aloe kod kuće.

Ako kupite biljku u zdjeli, držite je u prozoru koji dobiva dobru količinu sunčeve svjetlosti jer aloe vole sunce, lonac se čak može premjestiti na otvoreno tijekom ljetnih mjeseci.

Aloe je sočan i stoga pohranjuje puno vode unutar svojih listova, ali treba ga zalijevati najmanje dva ili tri puta mjesečno.

Zimi aloa postaje nešto uspavana, a za to vrijeme biljci treba jako malo vode. Imati svoju vlastitu biljku je vrlo jednostavno i jeftin način da doživite sve ove nevjerojatne aloe vera koristi svaki dan.

 


Preporučene doze Aloe Vere

 

Ove preporučene doze aloe vere temelje se na znanstvenim istraživanjima i publikacijama.

Prije uporabe obavezno pročitajte naljepnicu o aloe vera proizvodima i obavijestite svog liječnika ako naiđete na nuspojave.

 

  • Za konstipaciju dnevno uzimajte 100-200 miligrama aloe vere.

 

  • Za zacjeljivanje rana, psorijaze i druge infekcije kože, koristite 0,5 posto aloe ekstrakta u kremi tri puta dnevno.

 

  • Za zubni plak i bolesti desni, koristite pastu za zube koja sadrži aloe veru tijekom 24 tjedna ili dodajte žličicu aloe vera gel na svoju kod kuće napravljenu pastu za zube .

 

  • Za visoki kolesterol uzmite jednu kapsulu aloe vere koja sadrži 300 miligrama dva puta dnevno tijekom dva mjeseca.

 

  • Za upalnu bolest crijeva, uzmite 100 ml dva puta dnevno tijekom četiri tjedna.

 

  • Za opekline po koži, koristite gel od 97,5% aloe na opekline dok se ne izliječi.

 

  • Za suhu kožu ili prhut, dodajte žličicu aloe gela u šampon .

 

 • Da biste zaštitili kožu od infekcija i bakterija dodajte žličicu aloe gela u svoju kremu za tijelo.

 

 

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS PROIZVODE ONLINE!

POKLANJAMO 15% POPUSTA ZA SVE POSJETITELJE BELOSA.INFO PORTALA

Možda će vam se svidjeti