Mnogo toga smo već čuli o tjelesnom zdravlju – naučili smo što sve trebamo jesti, ali umjereno, rekli su nam da trebamo izbjegavati „loše masnoće” (19 “zdravih” masnoća koje ne trebate jesti), da trebamo ugasiti cigaretu, da previše alkohola šteti i da ne zapostavljamo svakodnevno kretanje.

Ovi savjeti su doista važni jer smanjuju tlak, drže kilograme pod kontrolom, daju nam potrebne hranjive tvari koje su potrebne za tjelesne funkcije i odgovarajuću razinu energije.
Ako i vi spadate u značajnu većinu koja ne ide pet puta tjedno u teretanu i ne trči nekoliko kilometara dnevno, imamo za vas nekoliko savjeta kojima možete učiniti nešto za zdravlje vašeg srca, bez preopterećivanja organizma!
Prošli su dani kada su samo hipiji, mudri joga majstori i drugi neobični ljudi mantrali (što su mantre) uz mirisni štapić dok su se iz magnetofona čuli zvuci prirode.
Naravno, vi se ne morate odvažiti na tako nešto, dovoljno je da pet minuta dnevno sjedite budni, ali „isključeni“, opuštajući mozak i tijelo.
Tako kratak odmor imat će značajan učinak na vaše cjelokupno raspoloženje.
Bez duševnog zdravlja se ne može zamisliti ni tjelesno zdravlje.
Kada meditiramo ili samo doživljavamo trenutak, najviše trebamo uživati u tome kada nam se mozak „uspava“.
meditacija Sigurno ste i vi već osjetili kako vam se mozak isključuje na par sekundi dok ste čitali ili gledali film, gledali u kamin ili sjedili za volanom automobila (ovo zadnje baš i nije preporučljivo) ili jednostavno ležali negdje u prirodi.
U ovakvim trenucima čovjek shvati na nema pojma što je čitao, gledao ili pak dospio tamo gdje se našao.
Mozak dakle zaspe na kratko, daje znak da nam je um otišao na kratki odmor, a ta mini siesta ima blagotvoran učinak i na naše srce.
Ne morate paliti dimne štapiće ako vam nije do toga, možete za to vrijeme plesti, uzeti neku slagalicu ili otići na masažu.
Ako meditirate, prije ili kasnije možete  „lebdjeti“ i doći do svojeg zdravijeg, sretnijeg sebe.
Ako ćete svakodnevno odvojiti tih par vrijednih minuta kada ćete samo promatrati svoje tijelo i odmarati um, snizit će vam se tlak, usporiti puls, smiriti disanje i osvježiti mozak.
Dobit ćete poriv prekinuti svoje loše navike i pronaći svoje zdravije, ljepše i svjesnije izdanje.

Što sam svime ovim želio reći?

Samo to da prestanete tražiti izgovore i pronađete trenutak za sebe!
AKO STE NA BILO KOJEM PODRUČJU ŽIVOTA ŽELJNI USPJEHA, ZAPOČNITE SA SVOJOM DUŠOM, UNUTARNJOM RAVNOTEŽOM, NAPUNITESVOJE SRCE LJUBAVLJU I KRENITE SADA – NE SUTRA!


 

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK