Rekreacija za starije osobe!

Rekreacija za starije – Zlatne godine nisu vrijeme za sjedenje i promatranje svijeta kako prolazi pokraj vas.

Formula za sreću je jednostavna – ostanite povezani s obitelji, prijateljima i zajednicom, budite zdravi, zabavljajte se i ispunite život smijehom.

Rekreacija za starije – Ako ste prošli određene godine, vjerojatno ste počeli primjećivati da se pojavljuju „staračke“ sklonosti.

Moguće je da zaboravljate stvari, sporije se krećete ili jednostavno želite sjediti i gledati omiljene serije.

Takve navike bi mogle smetati kvaliteti vašeg života.

Da biste održali energičnost i oštrinu uma, jedan od najboljih načina je baviti se hobijima koji poboljšavaju kvalitetu vaše svakodnevice.

Uvijek možete isprobati nešto novo.

Postoje brojne aktivnosti, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru, među kojima možete pronaći ono što vama najbolje odgovara.

Ponekad je jednostavna šetnja sve što vam je potrebno da dan bude ljepši i ispunjeniji.

Rekreacija za starije i aktivnosti poput golfa, yoge ili pilatesa vam mogu pomoći da ostanete pokretni, ali i da održavate društveni život i kontakte s dragim osobama.

Posjećujte muzeje i tako poboljšajte funkciju rada vašeg mozga. Svaki veći grad ima muzeje umjetnosti, kulture i povijesti. Ne trebate čekati posebne izložbe da biste uživali u onome što se može vidjeti.

Rekreacija za starije, savjetujemo da se pridružite nekoj od turističkih grupa i naučite više o lokacijama koje vas okružuju.

Razumijevanje konteksta iz kojeg dolaze artefakti ili umjetnine pomoći će vam da još više cijenite ono što promatrate.

Uključite se na tečaj umjetnosti. Stvaranje je jedan od najboljih načina za održavanje uma aktivnim. Bez obzira odlučite li se na slikanje, crtanje, fotografiranje, ili pak lončarstvo, umjetnost je zabavna, izazovna i stimulirajuća.

Bavljenje umjetnošću umanjuje anksioznost i depresiju te pomaže stvaranje novih poveznica u mozgu, tako da se mozak lakše prilagođava i preoblikuje. Prisustvujte zbivanjima u vašem gradu.

Raznim organiziranim manifestacijama i događanja mogu vam pomoći i da naučite više, ali i da se zabavite i provedete ugodno vrijeme s drugima.

Rekreacija za starije i igranje mahjong ili sudoku, pomaže u treniranju mozga.

Kartajte se s prijateljima. Poker, bridž, kanasta, remi ili bilo koja druga kartaška igra s prijateljima pomaže održati um aktivnim, a druženje će vam pružiti veselje i osjećaj zadovoljstva.

Društvene igre potiču i adrenalin, jer se natječete protiv drugih.

Posjetite lokalnu knjižnicu i čitajte više. Nađite žanr koji vam se sviđa, ljubavne romane, trilere ili fantaziju i provedite vrijeme s likovima iz novih svjetova i njihovim pričama.

Čitanje potiče memoriju, poboljšava donošenje odluka, odgađa Alzheimera, ojačava vokabular i umanjuje stres. Možete se pridružiti klubu čitača knjiga.

Rekreacija za starije – Šetajte se da ostanete zdravi. Za zdravlje u starijoj dobi, važno je ostati u pokretu.

Saznajte kako ostati aktivan u trećoj životnoj dobi!

Hodanje umanjuje pretilost i želju za slatkim, te smiruje bolove u zglobovima i jača imunitet.

Ukoliko osjećate da možete, bavite se tjelovježbom. Izaberite aktivnosti koje pomažu jačati ravnotežu, fleksibilnost i izdržljivost.

Pronađite društvo i zajedno se vozite biciklima ili nekom sportskom aktivnošću.

Pozovite društvo na kolače ili čaj.

Održavanje prijateljstava je ključna stvar u održavanju sretnog života.

Isprobajte vrtlarstvo, uređivanje vrta može biti sasvim jednostavno ili posve novi izazov.

Možete birati želite li saditi povrće ili cvijeće. Biranje sjemenja, sadnja, uklanjanje korova i ubiranje plodova svog truda može donijeti iznimno zadovoljstvo.

Nema ništa ljepše nego, kada možete napraviti salatu od vlastitog povrća ili staviti svoje cvijeće u vazu.

Vrtlarstvo umanjuje stres i uključuje fizičku aktivnost što znači da ćete se osjećati ispunjeno i biti zdraviji.

Rekreacija za starije i igrajte s unucima, jako pomaže u održavanju aktivnosti, Vama će biti lijepo, a i pomoći ćete svojoj djeci.

Možete zvati svoje unuke da dođu kod vas za vikend, pa skupa organizirati zabavne aktivnosti, tako ćete pojačati tjelovježbu s korisnim efektom na pojačano zadovoljstvo.

Nabavite kućnog ljubimca. Ljubimci dokazano pomažu vlasnicima da se osjećaju bolje i psihički i fizički. Također, ljubimac vam daje mogućnost da se za nekoga brinete.

Pas kao ljubimac ima brojne prednosti, jer prisiljava vas da izađete iz kuće u šetnju, iskreno je sretan kad vas vidi i neizmjerno je zahvalan kad mu ukažete bilo kakvu pažnju.

Također, možete se družiti s drugim vlasnicima pasa i podijeliti iskustva.

Nemojte gubiti vrijeme. Ostanite aktivni i održavajte kontakte s dragim osobama, jer to će vam promijeniti kvalitetu života.

Ne dozvolite da Vaš život u starijoj dobi postane monoton, jer to će utjecati negativno na vašu kvalitetu života i sa time donjeti mnoge bolesti i probleme.

U starijoj životnoj dobi, često se pojavljuju poteškoće vezane za hormone i gubitak raspoloženja. savjetujemo istražite Maca biljku i tako pokušate stabilizirati vaše raspoloženje i povečati hormone sreće.


U koliko vam se studio naš članak: Rekreacija za starije, podijelite ga sa prijateljima, a vama savjetujemo da pročitate naš članak: Kako ostati aktivan u trečoj dobi. Zahvaljujemo se što ste posjetili naš portal.

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK