Sadašnjost, pomoću ovih vježbi postati ćete emocionalno stabilniji, manje ćete griješiti i imat ćete kvalitetnije odnose

Sadašnjost i vježbe – zbog užurbanosti i pritiska sa svih strana, sve smo raspršeniji. Ne znamo vlastitu svjesnost koncentrirati u trenutku pa smo često neprisutni u onome što radimo.
No vježbamo li biti u sadašnjem trenutku, smatra zen majstorica Jan Chozen Bays, to će nam pomoći da budemo emocionalno stabilniji, da manje griješimo te da budemo bolji u međuljudskim odnosima.
Kad radimo nešto novo, ne možemo biti na autopilotu pa je veća vjerojatnost da ćemo tome pokloniti veću pozornost.
Evo vježbi koje Bays predlaže za vraćanje u sadašnji trenutak:

  • Pokušajte se služiti nedominantnom rukom, recimo dok jedete ili perete zube. Pozornost će vam se usmjeriti na radnju koja vam ne ide od ruke.
  • Kad god čujete zvono telefona ili na vratima, tri puta duboko udahnite pa onda odgovorite. Tako ćete sabrati misli i usredotočiti se na razgovor.
  • Nekoliko puta dnevno, dok radite nešto, gledajte svoje ruke kao da pripadaju nekome drugome. To će vam pomoći da se bolje koncentrirate.

Svidio vam se članak: sadašnjost?
Podijelite ga s prijateljima!

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK

  • Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Sanjarica putovanja – Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova

Categories: Sanjarica P|Tags: , , , , , , , , , , |

Sanjarica putovanja - Otkrivanje Skrivenih Značenja Snova Sanjarica putovanja nam otvara vrata prema tajanstvenom svijetu snova, gdje se stvarnost isprepliće [...]