Kako reagiramo na tuđi uspjeh u životu

 Uspjeh – Kroz stalnu interakciju s drugima i suočavanje s njihovim životnim pričama, usponima i padovima, dolazi do izražaja naša osnovna vibracija, emocionalni pokazatelj kvalitete naše ličnosti.

Mi se nesvjesno uspoređujemo s drugima i tako stvaramo sliku svoje vrijednosti u odnosu na njih.

Postoje određene šablone kao parametri  uspjeha u svjetovnom životu koje utječu na našu osnovnu vibraciju, bilo da je to posao, brak, djeca, imovina, društveni život i status i sl.  
Ako se osjećamo kao neostvarena osoba, nekako se automatski podiže gard prema onima koje smatramo boljima od nas i oni postaju meta naših inferiornih i negativnih misli.
Da bismo znali što netko misli o sebi, dovoljno je da čujemo što govori o drugima.
 Barem je danas, u vrijeme interneta i društvenih mreža, svima omogućeno komentiranje poznatih i uspješnih ličnosti, pa se tu možemo nagledati i načitati svakakvih komentara, koji imaju vrlo malo sličnosti s civiliziranim i kulturnim dijalogom. 
Ne zaboravimo, nikakva anonimnost ne amnestira nas od obveze lijepog i kulturnog ponašanja, jer univerzum nepogrešivo reagira na našu vibraciju.
Tu se krije najveća zamka: ako negativno reagiramo na tuđi uspjeh, tako stvaramo uvjete da nikada ne budemo uspješni.
 To je univerzalno načelo: nama je prihvatljivo samo ono što se poklapa s našom osobnom vibracijom.
Nekima je draže čuti da se netko razveo ili posvađao s partnerom, jer i sami imaju nezadovoljavajući emotivni život.
U takvom stanju, tuđa se sreća može doživljavati kao prijetnja ili podsjetnik da nama nije dovoljno dobro, zbog čega se negativno reagira na istu, dok se zadovoljstvo traži na nižim vibracijama koje korespondiraju sa stanjima neuspjeha i gubitništva u bilo kojem okviru.
U biti, nas ne ugrožava tuđi uspjeh u životu, već naš stav i nezadovoljstvo sobom.
Ako nas je ikada radovao tuđi neuspjeh i gubitak, ili smetao nečiji napredak i uspjeh , to je znak da smo u lošoj fazi, u stanju osobnog neuspjeha i neostvarenosti. Ovo stanje upravo govori o nama da imamo vlastita ograničenja i da se trebamo sa time izboriti. 
Ali je ujedno i znak da nešto moramo poduzeti u vezi sa svojim stanjem, a nipošto ostati na tom nivou.
Često se desi da neprimjetno skliznemo u zonu negativne percepcije, a da pritom vjerujemo da nam je sasvim dobro.
 S druge strane, osobno nas ispunjenje odvaja od negativnih misli i predrasuda o drugima te podiže vibraciju, a to se postiže zahvalnošću i sviješću da u svijetu ima dovoljno uspjeha i obilja za sve i da nitko ne može oteti ono što nam pripada.
Svijet je naše ogledalo i uvijek nazad dobivamo ono što smo poslali.
U stanju zavisti, taštine i zluradosti veoma smo neprivlačni – fizički i emocionalno, i takve emocije nisu rezonantne s frekvencijom uspjeha.
Tako ćemo dobivati sve više i više razloga da se osjećamo isto. Ako mi patimo od sindroma “ružnog pačeta”, u svemu oko sebe naći ćemo razloga da se stalno tako osjećamo.
Mi jednostavno najviše uočavamo stvari koje su rezonantne s našom vibracijom.
Žena koja se osjeća lijepom, na svakom će koraku naći potvrdu i sve više razloga da se osjeća tako.
Ljepota i ružnoća stvar su osjećaja, a ne neko fiksno i nepromjenjivo stanje.
Tako je s bilo kojom dominantnom emocijom; svaka privlači sve više okolnosti koje je potvrđuju i opravdavaju.
 Našu osobnu vibraciju i način na koji percipiramo svijet oko nas određuje prisustvo ljubavi u nama.
Govoreći o drugima, najviše kažemo o sebi.
Ako u nama ima ljubavi, onda u drugima vidimo njihove dobre strane, ne vidimo prijetnju niti nas tuđi uspjeh ugrožava, i tako se otvaramo da i sami prihvatimo napredak i obilje u svom životu.
 Najbolji je način da ostvarimo svoje snove pomoći drugima da ostvare svoje, i da se po pitanju tuđeg uspjeha osjećamo kao da je naš osobni.
Ne propustite pročitati članak: Što je to honorarni posao i kako uspjeti u njemu?

ZADNJE OBJAVLJENI ČLANAK